Mainos

Intiaa uhkaa vakava vesipula

Vakava vesipula uhkaa osia Intiasta. Yhdysvaltain avaruushallinto Nasan satelliittikuvien mukaan erityisesti Luoteis-Intiassa, mukaan lukien miljoonakaupunki Delhissä, vedenpinta laskee hurjaa vuosivauhtia. Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan joillain alueille vedenpinta on laskenut jopa 4 senttiä vuodessa.

Nature-lehden artikkelin mukaan intialaisten veden käyttö on kestämättömällä pohjalla. Erityisesti maanviljelyssä vettä käytettään tutkijoiden mukaan ajattelemattomasti ja liikaa.

Hallitus varoittaa vesikriisistä

Intian hallitus on varoittanut kansalaisiaan uhkaavasta vesikriisistä, mikäli nopeisiin toimiin ei ryhdytä. Hallituksen mukaan vesipula on yksi Intian suurimmista haasteista. Intia on populaatioltaan maailman toiseksi suurin valtio.

Tilannetta pahentaa se, että tämän vuoden monsuunisateet ovat olleet normaalia heikompia. Nasan tutkimuksen mukaan vähäinen sateiden määrä ja muuttuva ilmasto eivät ole kuitenkaan syynä vesipulaan Luoteis-Intian Rajastanissa, Haryanassa ja Punjabissa.

- Pitkällä ajanjaksolla katsottuna sademäärät ovat pysyneet aika tasaisina, joten voisi olettaa että myös pohjaveden korkeus pysyisi normaalissa. Ihmiset kuitenkin käyttävät liikaa vettä liian ajattelemattomasti, analysoi Nasan hydrologi Matt Rodell.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.