Mainos

Intia varoitti uusista hyökyaalloista

Tuhannet ihmiset pakenivat sisämaahan pakoon uhkaavia hyökyaaltoja.

Intian hallitus antoi aamulla varoituksen, että uudet hyökyaallot saattavat jälleen iskeä rantaan maan eteläosassa. Uusimmat jälkijäristykset eivät kuitenkaan olleet riittävän voimakkaita uuden tsunamin muodostumiseksi.

Intian varoitus koski kaikkia alueita, joille sunnuntain vedenalaisen maanjäristyksen nostattamat hyökyaallot osuivat. Ihmisiä varoitettiin pysyttelemään kahden ja puolen kilometrin päässä rannasta. Tuhannet ihmiset pakenivat etelärannikolta sisämaahan jalan ja kaikilla mahdollisilla kulkuvälineillä.

- Aallot tulevat, ihmiset huusivat paniikissa. Poliisiautot ajoivat sireenit ulvoen rannalla.

Jälkijäristyksiä lähes jatkuvasti

Helsingin yliopiston seismologian laitoksen johtaja Pekka Heikkinen kertoi aamulla, että aasialaisten mittausasemien mukaan tuorein jälkijäristys alueella sattui kello 6.30 Suomen aikaa ja oli voimakkuudeltaan vähän yli 5 Richterin asteikolla.

Jälkijäristyksiä on sattunut sunnuntain jälkeen lähes jatkuvasti. Suurimpien voimakkuus on Heikkisen mukaan ollut jopa 7 Richterin asteikolla. Yhdysvaltain geologian tutkimuksen laitokselta todettiin, että maanjäristyksen tulee olla vähintään 7,5 Richterin asteikolla aiheuttaakseen tsunamin. Sellaista ei ole todettu sitten sunnuntaisen 9 richterin järistyksen.

(MTV3-Reuters-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.