Mainos

Intia testasi keskipitkän matkan ohjusta

Asiantuntijoiden mukaan Intian uusi puolustusstrategia on suunnattu lähinnä naapurimaita Pakistania ja Kiinaa vastaan, vaikka maiden suhteet ovatkin viime vuosina parantuneet.

Intia on testannut keskipitkän matkan ohjusta, jonka voi varustaa ydinkärjellä ja jonka kantokyky riittää muun muassa Pekingiin ja Shanghaihin asti.

Puolustusiranomaisten mukaan Agni-III-ohjuksen kantama on yli 3000 kilometriä. Se laukaistiin Wheelerin saarelta Koillis-Intian rannikolta.

Puolustusministeri Pranad Mukherjee ilmoitti jo toukokuussa, että ohjus on valmis laukaistavaksi. Tuolloin hän kuitenkin sanoi Intian ensin tarkkailevan tilannetta ja miettivän, milloin ohjusta olisi hyvä testata.

Asiantuntijoiden mukaan onnistunut testi nostaa Intian pitkäntähtäimen ydinasepuolustussuunnitelman uudelle tasolle. Heidän mukaansa uusi puolustusstrategia on suunnattu lähinnä naapurimaita Pakistania ja Kiinaa vastaan.

Kiinan ja Intian suhteet ovat parantuneet viime vuosina taloudellisen kasvun takia, mutta niillä on edelleen rajakiistoja. Maat kävivät keskenään sodan vuonna 1962.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.