Mainos

Intia teki ohjuskokeen

Intia on tehnyt kokeen ohjuksella, joka pystyy kuljettamaan ydinlatauksen. Ohjus ammuttiin Bengalinlahdelle päin Intian itärannikolta. Puolustusministeriön korkean virkamiehen mukaan koe oli onnistunut.

Intian ulkoministeriön edustaja Nirupama Rao sanoi, että kokeen ei ole tarkoitus olla provokatiivinen ja että sen ajoituksella ei ole poliittista merkitystä. Raon mukaan naapurimaa Pakistanille ja muille ydinasevaltioille oli ilmoitettu kokeesta etukäteen.

Pakistan kommentoi koetta myöhemmin tänään sanomalla sen uhkaavan alueen vakautta. Pakistan myös varoitti olevansa valmis puolustautumaan "mitä tahansa aggressiota" vastaan.

Intian testaaman Agni-ohjuksen kantomatka on saatujen tietojen mukaan alle 700 kilometriä. Ohjuksesta on olemassa myös versio, jonka kantama on yli 2000 kilometriä. Sitä testattiin vuosi sitten tammikuussa.

Agni-ohjukset ovat ratkaisevassa asemassa Intian yrityksissä rakentaa uskottava ydinasepelote naapurimaitaan Kiinaa ja Pakistania vastaan, joilla myös on ydinase. Intian ja Pakistanin välit ovat kiristyneet viime aikoina sodan partaalle.

Intia ei ole koskaan paljastanut ydinaseidensa määrää. Asiantuntijat uskovat, että ydinkärkien määrä jää tällä hetkellä korkeintaan muutamaan kymmeneen.

Tänään kerrottiin myös, että Pakistan on pidättänyt 43 aluevesilleen tunkeutunutta intialaista kalastajaa tällä viikolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.