Mainos

Intia syyttää pakistanilaista muslimisissiryhmää Kashmirin-iskusta

Intia syytti tänään Pakistanista käsin toimivaa muslimisissiryhmää verisestä iskusta hindupyhiinvaeltajien leiriin Kashmirissa.

Varapääministeri Lal Krishna Advanin mukaan iskun tekijäksi on ilmoittautunut Al Mansoor -niminen ryhmä.

Hänen mukaansa kyse olisi todellisuudessa Lashkar-e-Taiba-ryhmästä, jonka toiminnan Pakistan on Intian vaatimuksesta kieltänyt ja joka siksi olisi vaihtanut nimeään.

Pakistan ilmoitti myöhemmin tuomitsevansa pyhiinvaeltajiin kohdistuneen iskun. Ulkoministeriön lausunnossa myös kiistettiin jyrkästi Intian syytökset siitä, että Pakistan olisi iskun takana.

Intian apulaissisäministeri I.D. Swami oli sanonut Pakistanin pyrkivän sabotoimaan Kashmiriin syksyksi suunniteltuja vaaleja.

Pakistan ei ota vastuuta sissihyökkäyksistä

Kashmirin irrottamista Intiasta ajavien muslimisissien iskut ovat kärjistäneet Intian ja Pakistanin suhteita pitkään. Pakistan on toistuvasti torjunut syytökset sissien tukemisesta.

Tänään Pakistanin ulkoministeriön edustaja Aziz Ahmed Khan sanoi, että Pakistanin alueelta ei tunkeudu sissejä Intian puolelle, eikä Pakistan siksi ole mitenkään vastuussa Intian hallussa olevan Kashmirin tapahtumista.

Yhdeksän ihmistä kuoli, ja ainakin 30 loukkaantui varhain aamulla Kashmirissa, kun muslimisisseiksi epäillyt miehet tulittivat pyhiinvaeltajia summittaisesti ja heittivät käsikranaatteja heidän joukkoonsa Pahalgamissa. Poliisin luodit surmasivat yhden hyökkääjistä. Useimmat uhreista nukkuivat teltoissa, kun sissit hyökkäsivät.

Kymmenettuhannet hindut osallistuvat joka vuosi kuukauden mittaiseen pyhiinvaellukseen Himalajalla sijaitsevaan Amarnathiin.

Tiistaiaamuna iskettiin myös Intian armeijan asemiin Kashmirissa. Yksi sotilas ja kaksi sissiä saivat surmansa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.