Mainos

Intia syyttää naapurimaiden terroristeja pommi-iskuista

Eilisissä iskuissa kuoli yli 40 ihmistä ja kymmeniä loukkaantui. Hyderabadista löytyi 19 räjähtämätöntä pommia lisää. Maan hallituksen mukaan naapurimaat eivät jäljitä Intian-vastaisia ryhmiä tarpeeksi tehokkaasti.

Intian viranomaiset syyttävät Hyderabadin verisistä pommi-iskuista terroristiryhmiä, joiden epäillään toimivan joko Pakistanista tai Bangladeshista käsin. Viranomaisten mukaan naapurimaiden terroristien osallisuuteen viittaavat kaikki tähän mennessä saadut tiedot.

Poliisit ovat kertoneet löytäneensä Hyderabadista vielä 19 pommia, jotka eivät olleet räjähtäneet. Suurin osa pommeista toimi ajastimella ja ne oli piilotettu muovipusseihin. Pommeja löytyi bussipysäkeiltä, elokuvateattereista, teiden risteyksistä ja jalankulkusilloilta.

Intian viranomaiset ovat lähettäneet lisää poliiseja ja pommiryhmiä Hyderabadiin. Kaupungissa eilen tehdyissä pommi-iskuissa sai surmansa 43 ihmistä ja yli 50 haavoittui. Poliisin mukaan uhreista 32 kuoli räjähdyksessä ulkoilmaravintolassa ja 11 huvipuistossa.

Viranomaislähteiden mukaan iskuihin liittyen kuulustellaan yli 20:tä ihmistä. PTI-uutistoimiston mukaan pääepäilty on Bangladeshista käsin toimiva islamistiryhmä Harkat-ul Jihad-i-Islami.

Viime vuosien aikana useita pommi-iskuja

Hyderabad on yksi Intian teknologiakeskuksista. Sen runsaasta seitsemästä miljoonasta asukkaasta noin 30 prosenttia on muslimeita. Muslimien ja hindujen välisillä jännitteillä on kaupungissa pitkä historia.

Intian suurissa kaupungeissa on tehty viimeisten kahden vuoden aikana lukuisia pommi-iskuja. Lähivuosien verisimmässä iskussa seitsemän pommia tappoi yli 180 ihmistä Mumbaissa viime vuoden heinäkuussa. Hyderabadiin terroristit iskivät viimeksi maaliskuussa, jolloin 11 ihmistä kuoli moskeijaan tehdyssä pommi-iskussa.

Intian viranomaiset ovat syyttäneet useista aiemmistakin iskuista Pakistanin tai Bangladeshin äärijärjestöjä. Hallituksen mukaan Intian naapurimaat eivät toimi tarpeeksi tehokkaasti jäljittäessään Intian-vastaisia ryhmiä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.