Mainos

Intia sanoo vallanneensa Kashmirin vuoria

Intia sanoo vallanneensa useita vuoria Drassin alueella Kashmirissa takaisin Pakistanin tukemilta maahantunkeutujilta. Intian ulkoministeriön edustaja sanoi maansa olevan nyt valmis harkitsemaan neuvotteluja Pakistanin kanssa.

Intia aloitti tänä aamuna suurhyökkäyksen vallatakseen strategisen vuorenhuipun ja tärkeän vuorijonon takaisin Pakistanin tukemilta maahantunkeutujilta, kertoi Intian sotilasedustaja tiistaina. Taistelussa olivat mukana Intian ilma- ja maavoimat.
Myös Pakistanin pääministeri Nawaz Sharif ilmoitti olevansa valmis neuvotteluihin. Samalla hän vakuutti puolustavansa jokaista tuumaa Pakistanin alueella.

Pakistan kiistää Intian syytökset pakistanilaissotilaiden lähettämisestä rajan yli ja sanoo, että Kashmirin Intialle kuuluvassa osassa on meneillään vapaustaistelu.
Sunnuntaina intialaiset joukot valtasivat yli 5000 metrin korkeudessa olevan huipun yli sadalta muslimisissiltä, jotka olivat pitäneet aluetta hallussaan yli kaksi kuukautta.

Taistelut ovat kiivaimmat Kashmirista 28 vuotta sitten käydyn sodan jälkeen ja saattavat Intian mukaan jatkua pari-kolme kuukautta. Puolentoista kuukauden aikana taisteluissa on intialaislähteiden mukaan kuollut 163 intialaista ja 339 Pakistanin armeijan sotilasta.
Pakistan on kiistänyt Intian tiedot, joiden mukaan parintuhannen sissin tukena on 600-700 pakistanilaista sotilasta.
-Yhtään pakistanilaista sotilasta ei ole siirtynyt Intian puolelle aselepolinjaa, vakuutti Pakistanin asevoimien edustaja. Pakistan sanoo, että Kashmirin Intialle kuuluvassa osassa on meneillään vapaustaistelu.
(STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.