Mainos

Intia perustaa tiikereille omat suojelujoukot

Tiikerien määrä on vähentynyt Intiassa, koska niiden luonnolliset elinympäristöt ovat tuhoutuneet ja salametsästys on käynyt yhä röyhkeämmäksi.

Tiikerien määrä Intiassa on laskenut rajusti viime vuosien aikana, joten maa aikoo ottaa kovat otteet käyttöön uhanalaisten eläinten suojelemiseksi.

Maa ilmoitti tällä viikolla perustavansa erityiset tiikerien suojelujoukot, jotka koostuvat suureksi osaksi entisistä armeijan sotilaista. Osasto täydentää jo olemassa olevaa suojeluhenkilökuntaa. Uusien joukkojen kokoa ei ole vielä ilmoitettu.

Intian ympäristöministeriön tuore selvitys osoitti, että tiikerit häviävät maasta hälyttävää tahtia etenkin suojelualueiden eli reservaattien ulkopuolella.

Kun vielä vuonna 2001 tiikereitä tassutteli viidakoiden kätköissä yli 3600, on kanta tipahtanut jo alle puoleen tästä. Syynä on luonnollisten elinympäristöjen tuhoutuminen sekä yhä röyhkeämmäksi käyvä salametsästys.

Tappajien saaliiksi jäi vuosina 1999-2003 arviolta 120 tiikeriä. Tiikerintaljoille, kynsille ja luille sekä muille ruumiinosille on kasvavat markkinat Kiinassa ja Kaakkois-Aasiassa. Niistä tehdään etupäässä vaatteita ja rohtoja. Taljan hinta voi olla yli 10 000 euroa.

Maailman tiikereistä noin puolet elää Intiassa. Ympäristöjärjestö WWF on varoittanut, että maan tiikerikanta saattaa kutistua sukupuuton partaalle 20 vuodessa, jos nykyinen suuntaus jatkuu.

Muiden toimien lista on pitkä

Hallitus ei aio jättää suojelutyötä vain uuden osaston harteille, vaan kiireellisiksi luokiteltujen toimenpiteiden lista on pitkä.

Vielä avoimina olevat suojeluhenkilökunnan työpaikat on tarkoitus täyttää välittömästi, tiikerireservaattien sisällä olevien kylien uudelleensijoittamista niiden ulkopuolelle vauhditetaan taloudellisilla kannustimilla, ja reservaattien ympärille on tarkoitus perustaa puskurivyöhykkeitä.

Ympäristöjärjestöt ovat jo pitkään vaatineet Intiaa perustamaan myös luonnonsuojeluun erikoistuneen poliisiviraston, jotta reservaattien turvallisuus tehostuisi.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.