Mainos

Intia ostaa lentotukialuksen Venäjältä

Intia uudistaa laivastoaan ostamalla peruskorjatun venäläisen lentotukialuksen ja 28 Mig-29K-hävittäjää.

Intia ja Venäjä ovat allekirjoittaneet sopimuksen venäläisen lentotukialuksen Amiraali Gorshkovin myynnistä Intialle, kertoivat venäläiset uutistoimistot. Sopimus pitkään vireillä olleesta kaupasta allekirjoitettiin Venäjän puolustusministerin Sergei Ivanovin Intian-vierailun yhteydessä.

Ivanov kertoi kauppaan kuuluvan 273 metriä pitkän aluksen lisäksi 28 lentotukialukselta toimivaa MiG-29K-hävittäjää sekä muita "komponentteja". Asiantuntijat uskovat hänen tarkoittavan sukellusveneiden etsintään käytettäviä Kamov-helikoptereita. Koko kaupan hinnaksi on arvioitu noin 1,5 miljardia dollaria (1,2 miljardia euroa).

Vuosina 1978-87 rakennettu Amiraali Gorshkov palveli aikanaan Neuvostoliiton laivastossa Baku-nimisenä. Alus on tarkoitus luovuttaa Intialle perusteellisten uudistustöiden jälkeen vuonna 2008, jolloin Intian nykyinen, Britanniasta käytettynä ostettu lentotukialus on määrä poistaa käytöstä.

Venäjä on kahden viime vuoden aikana toimittanut Intialle satojen miljoonien dollareiden arvoisissa kaupoissa myös Suhoi-hävittäjiä ja 300 T-90-taistelupanssarivaunua. Venäjä on perinteisesti ollut Intian tärkein aseiden ja puolustustarvikkeiden toimittaja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.