Mainos

Intia: Mumbain iskijät Pakistanista

Intialaisten suru viime keskiviikkoisesta terrori-iskujen sarjasta on kääntymässä vihaksi pakistanilaisia kohtaan.

Intialaisministeri on vahvistanut tiedon, jonka mukaan Mumbain terrori-iskun tehneet miehet olivat Pakistanissa koulutettuja Lashkar-E-Taiba järjestön jäseniä.

Intialaisten erikoisjoukkojen haaviin jäänyt terroristi on kertonut kuulusteluissa vuoden kestäneestä koulutuksesta kahdella eri pakistanilaileirillä. Koulutuksen jälkeen valittiin kymmenen hengen iskuryhmä Mumbaihin.

Pakistanilaisten isku Intiaan osui aikaan, joilloin Intia ja Pakistan ovat lämmittelemässä tulehtuneita suhteitaan. Hiljalleen etenevä rauhanprosessi ja toistaiseksi pitänyt tulitauko sai nyt pahan takaiskun. Maiden välien pelätäänkin kiristyvän uudelleen, sillä Intiassa painostus polittisia päättäjiä kohtaan kasvaa turvallisuusjärjestelyjen parantamiseksi.

- Useita toimia on jo tehty turvallisuustilanteen parantamiseksi, mutta paljon enemmän täytyy vielä tehdä. Ryhdymme kaikkiin tarpeellisiin toimiin, vakuuttaa Intian pääministeri Manmohan Singh.

Sekä Intian että Pakistanin korkein poliittinen johto yrittää vakuuttaa, että molemmat osapuolet tekevät yhteistyötä terrorismin kitkemiseksi. Molemmat myös korostavat, että terroristit toimivat valtioista riippumatta.

Rice matkaa intiaan

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice aikoo matkustaa Intiaan ylihuomenna. Valkoisen talon mukaan Ricen vierailu on solidaarisuuden osoitus terrori-iskuista kärsineille intialaisille.

Mumbain viime viikon iskuissa kuoli lähes 200 ihmistä.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.