Mainos

Intia lupasi pidättäytyä ydinkokeista.

Intian pääministeri on luvannut maassa vierailevalle Yhdysvaltain presidentti Bill Clintonille, että Intia ei aio tehdä enempää ydinkokeita. Se myös pidättäytyy ydinaseiden käytöstä mahdollisten sotilaallisten konfliktien yhteydessä.

Intia ja Pakistan ovat viime vuosina tehneet kiihtyvällä tahdilla ydinkokeita muistuttaakseen toisiaan siitä että niillä molemmilla on hallussaan ydinase.

Clinton on ensimmäinen Yhdysvaltain presidentti, joka vierailee Intiassa 22 vuoteen. Yksi matka tavoitteista on välittää Intian ja Pakistanin sitkeässä kiistassa Kashmirin alueesta.

Clintonin vierailu alkoi väkivallan varjossa, sillä Kashmirissa tehtiin viime yönä jälleen joukkomurha. Muslimitaistelijoiksi epäillyt miehet pakottivat kashmirilaisessa kylässä sikhimiehet ulos kodeistaan ja ampuivat heidät. Surmansa sai ainakin 36 sikhiä.

Sekä presidentti Clinton että Intian pääministeri Atal Behari Vajpayee ovat tuominneet joukkomurhan. Clinton vaatii, että väkivallan on loputtava. Kyseessä oli jo kolmas joukkomurha Kashmirin osavaltiossa tänä vuonna.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.