Mainos

Intia kiistää Pakistanin syytökset ilmatilaloukkauksesta

Intia on kiistänyt Pakistanin syytökset ilmatilaloukkauksesta. Pakistanin tiedotusministerin mukaan intialaiset hävittäjät kävivät myöhään eilen Pakistanin puolella.

Pakistanin mukaan loukkaukset tapahtuivat Kashmirin alueen ja Lahoren kaupungin ympäristössä. Molemmilla alueilla toimii ääriryhmä Lashkar-e-Taiba, jota Intia on syyttänyt Mumbain iskuista.

Tiedotusministeri sanoo kuitenkin, ettei Pakistanilla ole aikeita kiristää maiden välejä entisestään välikohtauksen takia. Hän sanoi saaneensa käsityksen, että ilmatilaloukkaus tapahtui "epähuomiossa".

Mumbain terrori-iskut kiristivät välejä

Intian ja Pakistanin välit ovat olleet jännittyneet Mumbaissa viime kuussa tehtyjen terrori-iskujen jälkeen. Intian mukaan hyökkääjät tulivat Pakistanista, ja se on vaatinut Pakistanilta kovempia toimia terrorismia vastaan.

Kiista ilmatilaloukkauksesta puhkesi samaan aikaan kun Britannian pääministeri Gordon Brown oli vierailulla Intiassa. Myös Brown on syyttänyt Lashkar-e-Taibaa Mumbain iskuista, joissa kuoli vajaat 200 ihmistä. Hän sanoi vievänsä viestin myös Pakistaniin, minne hän matkusti seuraavaksi.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.