Mainos

Intia keskittää joukkoja Pakistanin rajalle

Intia on sijoittanut joukkojaan Pakistanin vastaiselle rajalle Kashmirin ja Punjabin osavaltioissa, kertoi puolustusministeriön edustaja tänään. Joukkojen sijoittaminen on vastatoimi sille, että Pakistan on vahvistanut läsnäoloaan koko raja-alueella.

Intian ja Pakistanin sotilaat tulittivat toisiaan kranaateilla ja konekivääreillä viime yönä kiistellyn Kashmirin alueen tulitaukolinjalla.

Intian ja Pakistanin välit ovat entisestään kiristyneet sen jälkeen, kun joukko asemiehiä hyökkäsi Intian parlamenttiin viime viikolla. Iskussa kuoli 14 ihmistä. Intia on syyttänyt iskusta Pakistania.

Intian mukaan Pakistan yritti iskulla tuhota Intian korkeimman johdon. Intian mukaan sillä on todisteet siitä, että kaksi Pakistanin tukemaa sissiryhmää oli iskun takana. Intia totesi tänään, ettei se kuitenkaan halua esittää todisteita asiasta Pakistanille. Ulkoministeriön mukaan Intian pääministerin Atal Behari Vajpayeen ja Pakistanin presidentin Pervez Musharrafin ei enää odoteta tapaavan alueellisen huippukokouksen yhteydessä Nepalissa ensi kuussa.

Pakistanin hallitus tuomitsi tänään Intian päätöksen olla esittämättä todisteita Pakistanille ja olla järjestämättä tapaamista maiden johtajien välille.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.