Mainos

Intia ja Pakistan liennyttämässä suhteitaan?

Intian ja Pakistanin suhteissa on tapahtunut lievää liennytystä. Yhteenotot Kashmirissa ja maiden välisellä rajalla ovat kuitenkin jatkuneet.

Sodan partaalle ajautuneiden Intian ja Pakistanin suhteissa on tänään ollut havaittavissa merkkejä liennytyksestä. Pakistanin sotilasjohtaja Pervez Musharraf sanoi, että sodanuhka maiden välillä on minimaalinen.

Musharrafin mukaan kiista Kashmirista estää kuitenkin osapuolia saamasta aikaan kestävää rauhaa. Intia ja Pakistan ovat käyneet vuoden 1947 jälkeen kolme sotaa Kashmirin hallinnasta.

Hallituslähteen mukaan Intia valmistelee puolestaan strategiaa, jolla pyritään vähentämään Intian ja Pakistanin välistä jännitystä. Intian hallituksen on määrä ilmoittaa liennytystoimistaan tarkemmin lähipäivien aikana.

Alueella sukkuloinut Yhdysvaltain apulaisulkoministeri Richard Armitage kertoi lauantaina odottavansa, että Intia ja Pakistan ryhtyvät vähitellen parantamaan välejään. Armitagen mukaan jännitys maiden välillä on vähentynyt huolimatta Kashmirissa jatkuvista väkivaltaisuuksista.

Intian turvallisuusjoukot ilmoittivat tänään pidättäneensä keskeisen separatistijohtajan Kashmirissa. Kiinni otetun Syed Ali Geelanin kerrottiin kuuluvan Kashmirin suurimman separatistiliittoumaan APHC:n perustajajäsenistöön. Geelaniin kotiin tehdyssä iskussa pidätettiin myös tämän vävy Mohammad Altafin, poliisilähteet kertoivat.

Intian puolustusministeriön mukaan kahta Kashmirin yhteenotoissa tänään surmansa saanutta epäillään al-Qaida-verkoston terroristeiksi. Taistelijoiden kerrottiin hyökänneen Intian sotilaspartiota vastaan lähellä maiden välistä rajalinjaa.

Muslimiseparatistit torjuivat tiedon ja vakuuttivat, ettei heidän joukossaan ole al-Qaidan taistelijoita. -Intian väite on täysin perusteeton ja valheellinen. Se on vain hyödytön yritys johtaa kansainvälistä yhteisöä harhaan, sanoi Syed Salahuddin, Muttahida jihad -separatistiliittouman puheenjohtaja.

Paikallisen hallinnon johtaja Fayyaz Abbasi sanoi, että raskas tulitus jatkui Bhimbherin kaupungin läheisyydessä. Paikallisten viranomaisten mukaan teini-ikäinen poika sai surmansa Intian joukkojen tulituksessa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja