Mainos

Intia ja Pakistan avasivat raja-aseman Kashmirissa

Asiantuntijoiden mukaan raja-aseman avaamisella ei ole käytännön merkitystä, mutta sillä saattaa olla suuri symboliarvo.

Intia ja Pakistan ovat avanneet raja-aseman Kashmirissa, jonka omistuksesta maat ovat käyneet kaksikin sotaa. Raja-aseman kautta on tarkoitus kuljettaa apua Kashmiria kuukausi sitten ravistelleen maanjäristyksen uhreille.

Ainakaan runsaaseen viikkoon kukaan ei vielä pääse kulkemaan aseman kautta. Pakistanin ulkoministeriön mukaan valmistelut vaativat vielä ainakin kymmenen päivää.

Raja-aseman luo oli kerääntynyt paljon ihmisiä, jotka olivat odottaneet pääsevänsä kulkemaan aseman kautta Intiaan. Kun selvisi, että aseman kautta voidaan toistaiseksi kuljettaa vain tavaroita, alkoivat sadat vihaiset ihmiset mellakoida.

Pakistanin poliisi käytti kyynelkaasua väkijoukon hajottamiseksi.

Asiantuntijoiden mukaan raja-aseman avaamisella ei ole toistaiseksi suurtakaan käytännön merkitystä, mutta sen symboliarvo saattaa olla huomattava.

Ainakin 73000 ihmistä kuoli Pakistanissa järistyksessä, joka sattui 8. lokakuuta. Intian puoleisessa osassa Kashmiria kuoli 1300 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.