Mainos

Intia iski jälleen Kashmiriin

Intian hävittäjät iskivät jälleen tänään muslimisissejä vastaan Kashmirissa. Iskut tapahtuivat lähellä Kashmirin pohjoista tulitaukolinjaa. Pakistan sanoo Intian tämänaamuisessa iskussa kuolleen kolme koululaista. Intia kiistää tulittaneensa koulua Kashmirissa.

Intian puolustusviranomaiset myöntävät kuitenkin, että ilmaiskuja on tehty varhain aamulla Kashmirissa. Pohjoisella tulitaukolinjalla on ammuttu myös tykillä. Intian puolustusministeriön mukaan sadat raskaasti aseistetut sissit olivat vallanneet asemia läheltä tärkeää valtatietä, joka yhdistää Jammun ja Kashmirin maakunnan pääkaupungin Srinagarin ja Ladakin alueen Lehin kaupungin. Tulitaukolinjalla on myös ollut tykistötulitusta.

Intia on kertonut jatkavansa iskuja siihen saakka kunnes sissit, joita Intia sanoo Pakistanin tukevan, on karkotettu. Intia on menettänyt iskuissa kaksi hävittäjää ja helikopterin. Kyliä evakuoitu Kashmirissa

Intia on evakuoinut kokonaisia kyliä Kashmirin alueella. Tuhannet ihmiset ovat jo jättäneet kotinsa Pakistanin kostoiskujen pelossa. Runsaan kahden viikon aikana Pakistanin tukemat muslimisissit ja Intian armeija ovat ottaneet yhteen jaetun alueen rajoilla. Intia väittää Pakistanin pyrkivän muuttamaan alueen jakoa. Pakistan kiistää syytökset. Pakistanin ulkoministerin odotetaan matkustavan lähipäivinä Intiaan selvittämään rajakiistoja.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.