Mainos

Intia ilmoittaa tuhonneensa pakistanilaisten asemia

Intia on ilmoittanut maan joukkojen tuhonneen kymmenkunta pakistanilaisten bunkkeria maitten välisen rajan yli käydyissä tulitaistelussa Kashmirissa.

Intialainen virkamies kertoi uutistoimisto Reutersille, että intialaiset olivat vastanneet pakistanilaisten tulitukseen ja tuhonneet 8-10 bunkkeria Poonchin alueella ja 2 bunkkeria Samban alueella Pakistanissa eilen.

Viikonvaihteessa kolme ihmistä sai surmansa Intian ja Pakistanin tulittaessa toisiaan Kashmirissa. Maat ovat käyneet kolme sotaa vuonna 1947 tapahtuneen itsenäistymisensä jälkeen. Kaksi sodista on käyty Kashmirin hallinnasta.

Intia kertoi myös tänään karkottavansa pakistanilaisen diplomaatin, jonka toiminta oli Intian mukaan ylittänyt diplomaattisen soveliaisuuden rajat. Pakistanilaista diplomaattia on kehotettu poistumaan Intiasta viikon kuluessa, kertoi Intian ulkoministeriön tiedottaja Nirupama Rao.

Intian ja Pakistanin väliset suhteet ovat kiristyneet entisestään sen jälkeen, kun joukko miehiä teki itsemurhaiskun Intian parlamenttiin Delhissä toissa viikolla. Välikohtauksessa kuoli 14 ihmistä. Intia on syyttänyt Pakistania iskun tekijöiden tukemisesta. Intia kutsui perjantaina kotimaahan suurlähettiläänsä Pakistanista.

Musharraf vaatii todisteita muslimisissien iskuista


Pakistanin pankit ja rahalaitokset ovat jäädyttäneet kahden pakistanilaisen ääriryhmän varat, ilmoitti Pakistanin keskuspankin tiedottaja tänään. Toinen ryhmistä on Lashkar-e-Tayyaba, jota Intia syyttää hyökkäyksestä Intian parlamenttia vastaan. Toinen ryhmistä on Ummah Tameer-e-Nau. Tätä pakistanilaisen ydintiedemiehen perustamaa ryhmää epäillään yhteyksistä Osama bin Ladenin al-Qaida-verkostoon.

Pakistanin presidentti Pervez Musharraf sanoi tänään ryhtyvänsä toimiin kahta Intian parlamentti-iskusta syytettyä kashmirilaista ryhmää vastaan, mikäli syytteiden tueksi löytyy todisteita.

(MTV3-STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.