Mainos

Intia ei kommentoi Kashmirin sopimusta

Intia sanoo, että se ei voi kommentoida Yhdysvaltain presidentti Bill Clintonin ja Pakistanin pääministeri Nawaz Sharifin aikaansaamaa sopimusta Kashmirin kriisin ratkaisemiseksi.

-En ole siinä asemassa, että voisin kommentoida sopimusta nyt, sanoi Intian ulkoministeriön tiedottaja noin viisi tuntia sen jälkeen, kun Clinton ja Sharif olivat julkistaneet yhteisen lausuntonsa.
Tiedottajan mukaan Intian on tutkittava lausunto ennen kuin sitä voidaan kommentoida.

Clinton ja Sharif pääsivät eilen yksimielisyyteen siitä, että Kashmirin kriisin ratkaisemiseksi on ryhdyttävä konkreettisiin toimiin.
Yhdysvallat uskoo, että Washingtonissa saavutetun yksimielisyyden myötä Pakistanin puolelta tulleet sissit vetäytyvät Intian puoleisesta Kashmirista.

Intia ilmoitti kuitenkin tänään, että se ei ole nähnyt merkkejä Pakistanin tukemien sissien vetäytymisestä ja että se jatkaa sotilashyökkäyksiään alueella.
Intia ilmoitti eilen saavuttaneensa suurvoiton sisseistä koko yön kestäneiden taistelujen jälkeen. Intian ja Pakistanin viimeaikaiset taistelut kiistellyssä Kashmirissa ovat olleet pahimpia 30 vuoteen.
(STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.