Mainos

Intia ei halua kansainvälisiä joukkoja Kashmiriin

Intia vastustaa kansainvälisten joukkojen tuloa Kashmiriin. Maan turvallisuusneuvonantaja Brjesh Chandra Mishra sanoi tänään, ettei Intia halua Kashmiriin sen paremmin YK:n kuin Yhdysvaltain joukkoja. Mishra kannattaa Intian ja Pakistanin yhteistä partiointia.

-Maasto on erittäin hankalaa, ja vain Intia ja Pakistan tuntevat sen tarkasti. Siksi meidän tulisi hoitaa valvonta yhdessä, hän sanoi.

Intian pääministeri Atal Behari Vajpayee ehdotti eilen, että Intian ja Pakistanin armeijat voisivat muodostaa yhteispartioita valvomaan Kashmirin raja-aluetta. Näin voisi tapahtua, jos Pakistan lopettaa sissi-iskut Pakistanin puolelta Intiaan. Pakistan vaati, että ehdotus esitetään virallisissa neuvotteluissa.

Tulitaistelut jatkuvat

Tulitaistelut Intian ja Pakistanin välillä ovat jatkuneet viime yönä Kashmirin alueella. Raskaiksi kuvailluissa tulituksissa vältyttiin kuitenkin kuolonuhreilta.

Intian poliisin mukaan yksi sotilas haavoittui, ja Pakistanin armeijalähteet puolestaan kertoivat viiden siviilin haavoittuneen. Lisäksi muutamia taloja tuhoutui Pakistanin Sialkotissa sekä Intian Nowsherassa, noin 150 kilometriä länteen Jammusta.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush soitti eilen sekä Pakistanin presidentille Pervez Musharrafille että Intian pääministerille Atal Behari Vajpayeelle ja kehotti heitä liennyttämään kireitä suhteitaan.

Intian pääministeri sanoi aiemmin eilen, että Intian ja Pakistanin armeijat voisivat muodostaa yhteispartioita valvomaan Kashmirin raja-aluetta. Näin voisi tapahtua, jos Pakistan lopettaa sissi-iskut Pakistanin puolelta Intiaan. Pakistan vaati, että ehdotus esitetään virallisissa neuvotteluissa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.