Mainos

Intia avaa mobiilisuhteita Suomeen

Intian viestintäministeri on keskustellut Suomen-vierailullaan mm. 3G-yhteyksien ja laajakaistaverkkojen tulevaisuudesta Intiassa.

Intian kasvavia telemarkkinoita kaitseva viestintäministeri Shri Dayanidhi Maran teki Suomeen tällä viikolla historiallisen ensivierailun. Maran vahvisti ministeriyhteyksien ohella vanhoja hyviä suhteitaan suomalaisiin it-yrityksiin, kuten Nokiaan ja Elcoteqiin.

Hän kertoi olleensa viime vuonna tiivisti seuraamassa, miten Nokia neuvotteli sijoittumisestaan Intiaan. Maran tuntee myös Elcoteqin hallituksen puheenjohtajan Antti Piipon. Nokian tärkeä alihankkija avasi tehtaansa kesän alussa Bangaloressa, joka sijaitsee sadan kilometrin päässä Chennaista.

- Suomalaiset yritykset ovat Intialle hyviä yhteistyökumppaneita, mutta me teemme parhaamme, jotta ylipäänsä kaikki ulkomaiset yritykset voisivat sijoittaa suoraan rahaa Intiaan ja saada tuotannon alkuvaiheessa riittäviä verohelpotuksia, Maran sanoi.

Viestintäministeri Maranin reilun vuorokauden mittainen matka on siinä mielessä historiallinen, että tähän saakka lähinnä Suomesta on vierailtu Intiassa erilaisin virallisin kokoonpanoin ministereitä myöten.

Maran keskusteli liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtasen kanssa tänään muun muassa 3G-yhteyksistä ja laajakaistaverkoista. Niiden Maran näkee olevan tulevaisuutta Intian laajalla maaseudulla, tiettömillä teillä. Ministerit lupasivat lisätä tietojen vaihtoa, ja Luhtanen sai kutsun saapua Intiaan ensi vuoden alussa. Intia haluaa, että sen mittaamattomille kotimarkkinoille tehdään matkapuhelimia omassa maassa eikä Kiinassa.

- Meillä on sitä varten koulutettua nuorta väkeä, joka taitaa englannin kieltä, toisin kuin Kiinassa. Lisäksi Intiassa on vapaa lehdistö, Maran muistutti

- Maassamme on tällä hetkellä 90 miljoonaa kännykkäyhteyttä ja vuoteen 2007 mennessä niitä pitäisi tavoitteen mukaan olla jo 250. Olemme myös sijoittamassa 20 miljardia dollaria telekommunikaatioon lähivuosina, kertoi Maran.

Hän kiistää, että Intia olisi sitoutumassa mihinkään tiettyyn teknologiaan mobiilimarkkinoilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.