Mainos

Intia ampui pakistanilaista vakoilukonetta

Intia ilmoittaa ampuneensa Kashmirissa miehittämätöntä pakistanilaista tiedustelukonetta. Se ei kuitenkaan tiedä mitä koneelle sen jälkeen tapahtui, syöksyikö se maahan vai palasiko takaisin Pakistaniin.

Intian ja Pakistanin johtajat poistuivat tänään Etelä-Aasian maiden kaksipäiväisestä huippukokouksesta ilman merkkejä suhteiden paranemisesta. He kättelivät toisiaan kokouksen aluksi ja lopuksi, mutta neuvotteluista maiden välillä ei sovittu.

Intian pääministeri Atal Vajpayee ja Pakistanin presidentti Pervez Musharraf tapasivat eilen Etelä-Aasian maiden huippukokouksessa Nepalissa, mutta tapaamista pidettiin lähinnä kohteliaisuuksien vaihtona. Intia kieltäytyy toistaiseksi neuvottelemasta Pakistanin kanssa.

Viisitoista intialaista kuoli maamiinan räjähdyksessä

Viisitoista intialaista kuoli maamiinan räjähdyksessä pohjoisessa Punjabin osavaltiossa. Kyseessä oli onnettomuus, joka sattui, kun kahdentoista sotilaan kuljettama maamiina räjähti matkalla Intian ja Pakistanin rajalle, kertovat intialaislähteet. Räjähdyksessä sai surmansa myös kolme siviiliä.

Miinaa kuljettanut ajoneuvo oli matkalla Intian ja Pakistanin väliselle rajalle, jonne molemmat maat ovat viime viikkoina keskittäneet voimiaan. Maiden väliset suhteet kiristyivät Intian parlamenttiin 13. joulukuuta tehdyn iskun jälkeen. Intia on syyttänyt Pakistania iskun tehneiden ryhmien suojelemisesta.

Tulitus Kashmirissa jatkuu

Intia ja Pakistan ovat tänään jatkaneet raskasta tulitusta Kashmirin maakunnassa. Aseelliset yhteenotot ovat jatkuneet huolimatta useista diplomaattisista ponnisteluista sodan välttämiseksi. Tulituksessa kuoli eilen ainakin yksi ihminen ja seitsemän loukkaantui.

(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.