Mainos

Interpolin johtaja erosi

Eteläafrikkalaista Selebia syytetään kotimaassaan muun muassa korruptiosta ja kiristyksestä. Interpolin mukaan korruptiosyytteillä ei ole yhteyttä poliisijärjestöön.

Kansainvälisen poliisijärjestön Interpolin eteläafrikkalainen johtaja Jackie Selebi on eronnut tehtävästään. Interpolin mukaan Selebi luopui tehtävästään varjellakseen järjestön etua ja mainetta.

Selebi joutuu kotimaassaan oikeuteen vastaamaan korruptiosyytteisiin. Hänet vapautettiin eilen Etelä-Afrikan poliisivoimien johdosta.

Etelä-Afrikan syyttäjäviranomaisten mukaan Selebiä vastaan nostetaan syytteet korruptiosta, petoksesta, rahanpesusta ja kiristyksestä. Hänen epäillään muun muassa ottaneen vastaan suuria lahjuksia huumerikollisilta. Hän on kiistänyt syytteet.

Interpol sanoo lausunnossaan, ettei korruptiosyytteillä ole mitään yhteyttä Interpoliin eikä Selebin asemaan järjestön johtajana. Interpolin pääsihteeri Ronald Noble sanoo Selebin työskennelleen kaiken aikaa vahvistaakseen kansainvälistä turvallisuutta ja poliisivoimien kansainvälistä yhteistyötä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.