Mainos

Interpol-pomo: Ääriryhmien sivustot hurjassa kasvussa

Interpolin turvallisuusjohtaja Ronald K. Noblen mukaan kansainvälisellä poliisijärjestöllä on hallussaan rekisteri lähes 10 000 epäillystä terrorista. Terroristien perässä on kuitenkin vaikea pysyä, sillä ääriryhmien verkkosivujen määrän nopea kasvu tekee esimerkiksi al-Qaidan värväystoiminnasta paljon aiempaa helpompaa.

- Uhka on maailmanlaajuinen, se on virtuaalinen ja meidän ovellamme, Noble totesi Pariisissa järjestetyssä konferenssissa.

Noblen mukaan vuonna 1998 äärisivustoiksi luokiteltavia sivuja oli 12 ja vuonna 2006 jo 4500 kappaletta. Noblen mukaan ääriryhmien toiminnan estäminen on tullut internetin myötä paljon hankalammaksi, koska usein netissä järjestetty toiminta ei ole rikolliseksi luokiteltua.

Kansainvälisen radikalisaation tutkimuskeskuksen tutkija kertoo Britannian yleisradiolle BBC:lle, että ääriryhmien verkkosivujen määrä on paljon korkeampi, kuin Interpolin luvuissa ilmoitetaan.

- Jo pelkästään Britanniassa luku liikkuu tuhansissa. Heti kun yksi sivusto kaadetaan, toinen ilmestyy tilalle, toteaa tutkija Alexander Meleagrou-Hitchens.

Noble joutui verkkohyökkäyksen kohteeksi

Noble totesi viime viikolla Interpolin tietoturvakonferenssissa Hong Kongissa, että verkossa tapahtuvalla terrorihyökkäyksellä voisi olla tuhoisat vaikutukset.

Noble itse joutui hiljattain verkkohyökkäyksen kohteeksi, kun Facebookiin perustettiin kaksi väärennettyä tiliä hänen identiteetillään. Toisella väärennetyllä tilillä pyrittiin saamaan tietoja Interpolin Infra Red -operaatiosta, jossa 29 maan tutkijat jäljittivät karkuteillä olevia rikollisia. Hänen mukaansa terroristit voisivat käyttää samantapaista identiteettivarkautta mm. uhrien taloustietojen varastamiseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.