Mainos

Internetin Sonera-kirjasta siistitty pokkariversio

Kustannusyhtiö Art House on viimein julkaissut pokkariversion Internetissä viime kesänä levinneestä Sonera-kohuteoksesta. Tekstiä on painetussa kirjassa siistitty ja muokattu, ja teokseen on lisätty mm. keskusrikospoliisin ja oikeuskanslerin Sonera-selvityksiä käsittelevät osiot. Nimimerkin Pekka Peloton taakse kätkeytyvän kirjoittajan tai kirjoittajien henkilöys on jäänyt arvoitukseksi. Art Housen toimitusjohtaja Heikki Haavikko sanoo, että hän ei itsekään välttämättä tiedä, kuka tai ketkä kirjoittajat ovat.

Pienkustantamon piti julkaista Miten hävisivät Soneran miljardit -kirja jo syksyllä, mutta ilmestymistä lykättiin. Soneran entinen toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander on tehnyt Internet-kirjasta tutkintapyynnön, minkä takia keskusrikospoliisi on kuulustellut Haavikkoa. Haavikon mukaan Relanderin asianajaja on lisäksi etukäteen ilmoittanut, että "kaikkiin lain mahdollistamiin toimenpiteisiin" ryhdytään, jos Art House julkaisee Internetkirjan. Mahdollisia keinoja voisivat olla esimerkiksi vahingonkorvauskanne tai turvaamistoimet, kuten takavarikkovaatimus.

Relander on ollut vangittuna epäiltynä törkeästä viestintäsalaisuuden loukkauksesta. Sonerassa epäillään väärinkäytetyn kymmenien puhelinliittymien teletunnistetietoja vuosina 2000-2001.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja