Mainos

Internetin rahapelien suosio kasvaa - peliongelmat pahenevat

Verkossa tarjolla olevien kotimaisten ja kansainvälisten rahapelin määrä lisääntyy huimaa vauhtia. Raha-automaattiyhdistys RAY tuo tarjolle kasinopelit ja Veikkaus monipuolistaa omaa valikoimaansa.

Samaan aikaan peliriippuvuus ja velkaantuminen pahenevat.

Verkossa pelaaminen on vaivatonta. Ei tarvitse lähteä ulos, pukea päälle ja tavata toisia ihmisiä. Riittää kun on tietokone, pankkikortti tai tilinkäyttöön oikeuttavat verkkotunnukset.

Varjopuolena on yksinäisyydessä helposti kehittyvä hoitoa vaativa addiktio, konkurssiin johtava hallitsematon riippuvuus.

Raha-automaattiyhdistyksen mukaan vastuu peliongelmaisten hoidontarpeesta on kunnilla ja valtiolla.

- Ihan lainsäädännöllisesti ongelmaisten hoito kuuluu valtiolle ja kunnille. Toki näin sanoessamme tiedämme, että se hoidon taso on tällä hetkellä heikkoa, osaaminen on heikkoa. Mitä RAY on tehnyt ja viime vuonnakin on tehnyt noin miljoonalla eurolla, niin silloin puhutaan kehittämishankkeista. Eli me rahoitetaan järjestöjä, jotka tutkii erilaisia hoitomahdollisuuksia, sanoo internet-pelitoiminnan kehityspäällikkö Jarmo Kumpulainen Raha-automaattiyhdistyksestä.

Sosiaali- ja terveysministeriö on herännyt netin rahapelaamisen myötä entisestään paisuvaan peliongelmaan ja sitä myötä kasvavaan hoidon tarpeeseen. Tänä vuonna haittojen ehkäisyyn käytetään pari miljoonaa euroa.

Puhelinpalvelu Peluurin ja internetissä tarjolla olevien verkkoterapioiden ja itsehoito-ohjelmien rinnalle avataan pian Suomen ensimmäinen peliriippuvaisten hoitoon erikoistunut hoitoyksikkö.

Kesäkuun alussa Helsingissä ovensa avaava pilottiklinikka synnyttää valtakunnallista hoitomallia. Toiminnan rahoittavat sosiaali- ja terveysministeriö yhdessä kuntien ja järjestöjen kanssa.

Netin rahapeleihin koukkuun jäänyt on yhä useammin nainen.

Lue myös:

Katso Tuula Malinin juttu (Kymmenen uutiset 26.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.