Mainos

Internetin käyttäjiä pian 90 miljoonaa

Internetin käyttäjien luku näyttää ylittävän tämän vuoden aikana 90 miljoonan rajan. Irlantilaisen Nua Internet Surveysin mukaan marraskuussa maailmassa oli 89 miljoonaa ihmistä, joilla oli viime kuukausina aikanakin kerran pääsy tietoverkkoihin.

Nua on seurannut parin vuoden ajan eri puolilla maailmaa julkaistuja tietoja. Silti se tunnustaa, että yhteenveto on vain "sivistynyt arvaus".

Käyttäjäkäsite vaihtelee eri puolilla maailmaa. Jos jossakin maassa on tilastoitu internetosoitteen haltijoiden luku, se on kerrottu kolmella käyttäjäluvuksi.

Nua arvioi, että Suomessa linjoilla käy 500 000 ihmistä, mikä vastaa kutakuinkin täkäläisiä arvioita.

Ruotsista ja Venäjästä Nua ei ole tehnyt omaa arviota, vaan julkaisee niistä toisen käden tietoja. Niinpä Ruotsille saadaan selvästi suomalaiskäsityksiä suurempi käyttäjäluku 1,9 miljoonaa.

Venäjä ponkaisi

Viime talvena Suomessa liikkui arvioita, että Venäjällä olisi yli 50 000 aktiivista verkkoihmistä. Nuan lainaamat lähteet arvioivat, että alkuvuodesta Venäjällä oli 200 000-300 000 ja nyt peräti 600 000 internetin käyttäjää.

Venäjällä on osin ulkomaisella tuella lisätty korkeakoulujen tietoyhteyksiä, joten sopivilla kertoimilla suuressa maassa saadaan näyttäviä kasvulukuja.

Virossa Nuan tilaston mukaan on 108 000 ihmistä, joilla on pääsy linjoille.

Maanosittain internet painottuu edelleen Pohjois-Amerikkaan. Yhdysvalloissa ja Kanadassa on yhteensä 54 miljoonaa surfailijaa. Euroopan yhteisluku on 18 miljoonaa. Kärjessä käyvät Britannia 6 miljoonaa ja Saksa 4 miljoonaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.