Mainos

Internetiä pidetään tärkeimpänä tiedonlähteenä

Ihmiset, jotka käyttävät paljon verkkoa, pitävät Internetiä tärkeämpänä tiedonlähteenä kuin televisiota tai radiota, ilmene UCLA:n julkaisemasta tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan käyttäjät pitävät Internetin sisältämää tietoa hyvin uskottavana. Sen sijaan henkilöt, jotka eivät käytä Internetiä, suhtautuvat sen sisältämään tietoon epäilevästi.

Kaksi kolmasosaa tutkimukseen osallistuneista Internetiä käyttävistä henkilöistä pitää verkkoa "tärkeänä" tai "erittäin tärkeänä" tiedonlähteenä, kun taas vain 53 prosenttia pitää televisiota ja 47 prosenttia radiota yhtä tärkeänä.

-Pidettiin Internetistä tai ei, on selvää, että Internet on tullut jäädäkseen, ja sen vaikutus ihmisiin on suuri, sanoo UCLA Centre for Communication Policyn johtaja Jeffery Cole.

Haastatellut, jotka eivät käytä Internetiä, pitävät sitä vähemmän merkittävänä. Vain 26 prosenttia pitää sitä "tärkeänä" tai "erittäin tärkeänä".

Noin 55 prosenttia Internetin käyttäjistä pitää "suurinta osaa" tai "kaikkea" verkossa olevaa tietoa luotettavana ja oikeana. Haastatelluista, jotka eivät käytä verkkoa, vain kolmannes oli samaa mieltä.

-Jos verkossa toimivat yritykset ja yksityishenkilöt toivovat voivansa luottaa Internetiin viestintävälineenä, on yleisen käsityksen verkon kautta kulkevasta tieodsta muututtava huomattavasti, Cole toteaa.

Tutkimuksen mukaan kaikkien haastateltujen mielestä Internetissä piilee yksityisyyden menettämisen vaara. Noin kaksi kolmannesta käyttäjistä ja kolme neljäsosaa muista oli samaa mieltä väittämän "Verkkoa käyttävät ihmiset vaarantavat yksityisyytensä" kanssa.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.