Mainos

Internet välittää amerikkalaisten murheen ja huolen

Internet tarjoaa yhdysvaltalaisille nopean kanavan surun ja yhteishengen ilmaisuun.

Internet

New Yorkin ja Washingtonin murhenäytelmät nostivat internetin Yhdysvalloissa tärkeimmäksi tiedonsaannin ja yhteydenpidon välineeksi.

Heti terrori-iskujen jälkeen puhelimet olivat jumissa suurimmassa osassa itärannikkoa, mutta sähköposti toimi. Oletko kunnossa? -viestit singahtelivat ympäriinsä. Niitä seurasivat surun, hämmennyksen ja tuskan ilmaisut; viestien avulla välitettiin tuntemuksia lähimmille ystäville sekä puolitutuille. Verkossa oli helppo purkaa nopeasti mieltään.

Seuraava postiaalto seurasi pahimman järkytyksen mentyä ohi. Silloin sähköpostiluukusta tulvi kiertokirjeitä, joissa rohkaistiin liputtamaan ja polttamaan kynttilöitä.

-Terrorismi ei saa sammutettua amerikkalaista henkeä, vannottiin viesteissä.

-Jumala suojelkoon Yhdysvaltoja, me seisomme yhtenäisinä, oli yleisin kannustus.

Neuvoja verkosta

Internet oli myös pääosassa, kun ihmiset hakivat tietoja, uutisia ja selviytymisneuvoja. Saatua tietoa välitettiin myös eteenpäin.

-Kemiallisen hyökkäyksen uhatessa on muistettava kääntää pois ilmastointi, muistutettiin yhdessä viestissä.

Toisessa painotettiin sitä, että biologisten aseiden käyttö on hankalaa ja siksi epätodennäköistä.

-Biologiset aseet ovat herkkiä tuulille, sateelle ja muille ilmiöille ja siksi niiden vaikutus on rajallinen, vakuutettiin viestissä, joka oli kulkenut eteenpäin jo monen osoitteen kautta.

Yksi kirje muistutti evakuoinnin mahdollisuudesta ja siitä, että on syytä kasata yhteen paikkaan kaikkea tarpeellista mahdollista pikalähtöä varten.

Internet ei sovellu sielunhoitoon

Internet ei näytä kuitenkaan kelpaavan, kun sen avulla tarjotaan psyykkistä apua, kuten suruneuvontaa ja terapiaa. Useat eri järjestöt ovat tarjonneet ilmaista apua ahdistuneille tietokoneen välityksellä, mutta halukkaita on ollut erittäin vähän.

-Me näimme upean tavan ojentaa auttavan käden, mutta emme saaneet paljoakaan vastakaikua, sanoo Al Kitchen Stress Less -yhtiöstä.

Apua tarjoavien mukaan tietokoneen kautta saavutetaan nopeasti paljon ihmisiä ja silloin kun heille sopii.

-Monet ihmiset eivät kuitenkaan käytä internetiä palveluihin, se on heille etsintäväline, muistuttaa Ralph Musicant My Therapy-yhtiöstä.

Internetistä onkin etsitty runsaasti tietoja psykologien ja psykiatrien palveluista ja erilaisista terapiamuodoista. Erityisen paljon on haettu apua lasten hätään ja ahdistukseen.

Tietokoneajasta huolimatta amerikkalaiset haluavat edelleen keskustella henkilökohtaisista ongelmistaan ihmisen kanssa eivätkä koneen välityksellä. Psykologien ja terapeuttien vastaanotot ovat täyttyneet vauhdilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.