Mainos

Internet-raiskausjuttu alkoi Orimattilan käräjäoikeudessa

Laajan internet-raiskausjutun käsittely alkoi Orimattilan käräjäoikeudessa tänään. Turun seudulta kotoisin olevalle 27-vuotiaalle miehelle alettiin lukea syytteitä useista internetin avulla toteutetuista seksirikoksista. Miehen epäillään etsineen alaikäiset uhrinsa internetin keskustelu- ja deittipalveluista.

Rikosten uhriksi on syytteen mukaan joutunut kymmenen 12-15-vuotiasta tyttöä. Vakavin syytteistä koskee 13-vuotiaan eteläsuomalaisen tytön törkeää raiskausta. Lisäksi mies saa syytteet yhdestä törkeästä ja kuudesta tavallisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä neljästä hyväksikäytön yrityksestä. Kaksi syytettä tulee lapsipornon hallussapidosta.

Mies kiistää raiskanneensa 13-vuotiaan. Muista syytteistä hän myöntää osan ja kiistää loput. Jutun käsittelylle on varattu kaksi istuntopäivää, ja oikeutta käydään odotetusti suljetuin ovin. Käräjäoikeus on julistanut tähän asti käsiteltyjen tapausten asiakirjat salaisiksi 40 vuodeksi, ja jutun osapuolet arvioivat saman linjan jatkuvan.

Orimattilassa käsiteltävä juttu on Suomessa ensimmäinen esiin tullut vakava tapaus, jossa internetin keskustelukanavia epäillään käytetyn uhrien etsimiseen seksirikoksissa.

STT kertoi eilen, että rikostutkintaan asti on nyt edennyt toinenkin tapaus. Myös siinä nuoren eteläsuomalaisen tytön epäillään joutuneen seksirikoksen uhriksi chat- eli keskustelupalvelujen kautta. Poliisilla on tiedossaan epäilty, mutta miestä ei ole vielä tavoitettu kuulusteltavaksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.