Mainos

Internet pullollaan väärennettyjä sikainfluenssalääkkeitä

Valtion viranomaiset Yhdysvalloissa varoittavat netissä liikkuvista huijauslääkkeistä, joiden väitetään estävän, lieventävän ja jopa parantavan sikainfluenssan. Viranomaisten mukaan tällaisia tuotteita on liikkeellä internetissä yli 140.

Huijaustuotteiden joukossa on laitteita ja suihkeita, joiden väitetään steriloivan ilmaa tai pintoja ja ravintolisiä, joiden väitetään parantavan vastustuskykyä. Yhdysvaltain eilintarvike- ja lääkeviraston tutkijat ovat löytäneet myös väärennettyä Tamifluta myytävän internetissä ilman reseptiä. Viranomaisten mukaan ongelma on kasvanut lähiviikkoina, kun oikea Tamiflu-lääkitys on varattu vain sairaimmille potilaille.

Huijaustuotteet ilmestyivät nettiin hyvin pian sikainfluenssapandemian puhkeamisen jälkeen viime keväänä. Kesän aikana uusien tuotteiden ilmestyminen hidastui, mutta uusia sivustoja, joilla tuotteita kaupataan löytyy joka päivä.

Viranomaisten mukaan huolestuttavimpia ovat sivustot, joilla väitetään Tamifluta toimitettavan suoraan tilaajille. Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto testasi viisi tällaista sivustoa ja tilasi Tamifluksi väitettyä lääkettä. Yksi sisälsi talkkia ja yksi särkylääkettä. Muut sisälsivät pieniä määriä Tamifluta, mutta niitä ei ollut hyväksytty myyntiin USA:ssa.

Tamiflu ja Relenza ovat ainoita suositeltuja lääkkeitä sikainfluenssan hoitoon.

(MTV3 - The Washington Times)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.