Mainos

Internet-osaaja ja teleoperaattori yhteistyöhön

Kaksi tele- ja tietoliikennealan kasvavaa yritystä EUnet Finland ja RSL COM Finland ryhtyvät laajaan yhteistyöhön Suomessa. EUnet tunnetaan kaupallisista internet-palveluista ja RSL yritysten telepalveluista. Molemmat yhtiöt ovat osa kansainvälistä konsernia.

Yritykset alkavat markkinoida toistensa palveluita ja käyttää toistensa runkoverkkoja ainakin kansainvälisissä yhteyksissä. Myöhemmin alkaa yhteinen tuotekehitys, jonka poikinee ainakin maailmanlaajuisia intranet-tuotteita.

EUnet Finlandin toimitusjohtajan Johan Helsingiuksen mukaan yhtiö tavoittelee asiakkaikseen yrityksiä, jotka hakevat internetistä ja tietoliikenteestä strategisia vahvuuksia liiketoiminnalleen. Nämä yritykset voivat olla kooltaan kansainvälisiä jättejä tai tiukasti rajatulla alueella toimivia pikkuyrityksiä. EUnetilla on tytäryhtiöitä 14 maassa, minkä lisäksi sillä on edustajia 41 maassa.

RSL COM Finlandin toimitusjohtaja Tuomo Kiesvaara kertoo kansainvälisen yhtiön pyrkivän markkinoille kaikissa maissa, joiden lainsäädäntö sen sallii. Nykyisin RSL toimii 13 maassa. Yhtiö on ensi vaiheessa pyrkinyt luomaan kattavaa kansainvälistä puhelinverkostoa, toisessa vaiheessa tulee mukaan dataliikenne.

Yhtiöiden yhteistyö koskee ainakin vielä vain Suomea. Kumppanuus mahdollistaa sen, että ne pystyvät tarjoamaan yrityksille kattavia tele- ja tietoliikenteen palvelupaketteja.

EUNetin liikevaihto oli viime vuonna noin 30 miljoonaa markkaa. Viime kesänä toimintansa Suomessa aloittanut RSL tavoittelee samaa summaa tänä vuonna. Molemmat yhtiöt työllistävät viitisenkymmentä henkeä. Yhtiöitä yhdistää myös se, että niiden kansainväliset emoyhtiöt ovat hakeutumassa pörssiin. Todennäköinen paikka on Nasdaq Yhdysvalloissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.