Mainos

Internet-markkinapaikalta nyt myös sähköä

Sähkön verkkokaupassa on otettu uusi askel. Heinola Energia myy "sähköpaketteja" kuluttajille yleisellä Internet-markkinapaikalla, kun tähän asti energiaa on tarjottu eri yhtiöitten omien kotisivujen kautta. Palvelu on luojiensa mukaan uutuus koko Pohjoismaissa.

Markkinointisuunnittelija Kari Rännäli arvioi, että verkkokauppa siirtyy "jollakin aikavälillä" Vattenfallin nimiin. Uutta kauppatapaa oli valmisteltu pitkälle, ennen kuin Heinola Energia siirtyi ruotsalaiskonsernille. Asiakas maksaa sähkön pankkien verkkomaksupalvelulla tai perinteisellä kuukausiveloituksella.

Rännäli odottaa verkkokaupan tuovan aluksi noin puoli miljoonaa markkaa vuodessa, kun Heinola Energian koko liikevaihto on 120 miljoonaa markkaa.

-Tärkeämpää on esiintyä MTV3:n Internet-sivuilla, joilla käy 1,5 miljoonaa asiakasta kuukaudessa. Viestintäpäällikkö Hannu Karlsson Sähköenergialiitosta (SENER) toteaa sähkön tyypilliseksi Internet-tuotteeksi. Hän arvioi, että tulevaisuudessa energiayhtiöillä on yhteinen verkkokauppa, mikä tekee hintojen vertailun vaivattomaksi.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.