Mainos

Interfaxin käännösvirhe Niinistön sanoista leviää Venäjällä - Suomi vaatii oikaisua

Suomi on toimittanut oikaisupyynnön venäläiselle uutistoimisto Interfaxille presidentti Sauli Niinistöä koskevasta virheellisestä uutisesta.  

Interfaxin uutisen mukaan Niinistö ehdotti eilen jopa Venäjän täydellistä eristämistä kansainvälisten sopimusten rikkomisesta.  

Uutinen näyttää perustuvan käännösvirheeseen. Presidentti sanoi eilen Münchenissä, että kansainvälisen oikeuden rikkomisella on oltava seurauksensa, mutta Venäjää ei kannata hänen mielestään eristää.  

Interfax on kääntänyt ajatuksen päinvastaiseksi ja väittää otsikossa Suomen presidentin ehdottaneen Venäjän täydellistä eristämistä. Virhe toistuu jutun alussa ja vielä varmemmaksi vakuudeksi Niinistön suorassa siteerauksessa.  

– Ei voi olla niin, että annamme Venäjän polkea kansainvälisiä sopimuksia ilman seurauksia. Seurauksia on oltava. Ja vielä yksi elementti - Venäjän täydellinen eristäminen.  

Interfaxin uutisesta kertoi Suomessa Ilta-Sanomat.  

Interfaxin uutisen kanssa tilasta venäläismediassa kilpailee oikein käännetty versio. Esimerkiksi uutistoimisto Tass kertoo Niinistön kannattaneen sanktioita, mutta ei eristämistä.  

– Ei ole hyvä, jos sallimme Venäjän rikkoa kansainvälisiä sopimuksia ilman seurauksia. Venäjän ei saa antaa rikkoa rajoja, mutta Venäjää ei silti saa eristää, Tass siteeraa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja