Mainos

Interfax: Venäjän puolustusministeriön lähteet myöntävät alueloukkauksen

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan Suomi on pyytänyt Venäjää pitämään huolen siitä, ettei vastaavaa enää tapahdu.

Venäjän puolustusministeriön nimettömänä pysytellyt viranomainen myöntää venäläisen sotilaskoneen loukanneen Suomen ilmatilaa, kertoo uutistoimisto Interfax.

- Käynnissä on tutkimus, jossa on alustavasti selvinnyt, että Suomen ilmatilaa loukkasi Venäjän laivastolle kuuluva TU-134-matkustajakone, venäläisviranomainen sanoi Interfaxille.

Viranomainen kertoi myös, että Suomen ilmatilaa loukanneiden venäläisten koneiden lentäjät on siirretty pois lentotehtävistä.

Suomen puolustusministeriön mukaan alueloukkauksen myöntäminen selkeyttää asiaa.

- Hyvä, että asia etenee nyt tällä tavalla. Se antaa mahdollisuuden käsitellä tämä pois päiväjärjestyksestä normaaleja väyliä myöten, arvioi puolustusministeriön viestintäpäällikkö Jyrki Iivonen.

Lauantaina Venäjän ilmavoimien tiedottaja Aleksandr Drobyshevski sanoi uutistoimistolle, ettei venäläisiä koneita ollut lentänyt kyseisellä alueella perjantaina.

Suomi pyysi selvitystä

Suomi on tänään pyytänyt Venäjältä selvitystä viime perjantaina sattuneesta ilmatilan loukkauksesta, kertoi ulkoministeri Erkki Tuomioja Tuusulassa pidetyssä lehdistötilaisuudessa, jossa oli mukana myös Suomessa vieraileva Itävallan ulkoministeri Ursula Plassnik.

Tuomiojan mukaan Suomi on informoinut Venäjää tapahtumasta ja pyytänyt sitä kertomaan oman versionsa. Ministerin mukaan Suomi pyysi myös Venäjää pitämään huolen siitä, ettei vastaavia loukkauksia enää tapahdu.

Sotilaskuljetuskone koukkasi noin kilometrin verran Suomen ilmatilassa Porvoon edustan merialueella viime perjantaina.

Ongelman uskottiin olevan hoidossa sen jälkeen, kun Suomen hallitus alkukesästä vaati Venäjää lopettamaan toistuvat loukkaukset. Niitä oli puolen vuoden aikana tapahtunut pitkälti toistakymmentä. Kaliningradin ja Pietarin väliä lentäneistä koneista osa on ollut kuljetuskoneita, ja osa on varustettu tiedustelulaittein.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.