Mainos

Interbank paransi tulostaan

Interbank-pankkikonsernin ensimmäisen vuosipuoliskon liikevoitto oli 1,7 miljoonaa markkaa eli noin puolet parempi kuin viime vuonna. Pankin rahoituskate parani viime vuodesta 1,5 miljoonaa 14,4 miljoonaan markkaan.

Satunnaisiin eriin kirjatut osakkeiden arvonalennukset pudottivat pankin tilikauden tuloksen kuitenkin 1,1 miljoonaa markkaa tappiolliseksi. Interbankin vakavaraisuusaste oli kesäkuun lopussa 17,2 prosenttia, kun se viime vuoden lopussa oli 21,1 prosenttia. Pankin oma pääoma osaketta kohden oli 13,24 markkaa ja tulos osaketta kohden 0,15 markkaa.

Interbankin luottotappiot pienenivät merkittävästi viime vuodesta ja olivat tammi-kesäkuussa 1,5 miljoonaa markkaa. Järjestämätön luottokanta sen sijaan kasvoi vajaat 40 miljoonaa 49 miljoonaan markkaan. Kasvun takana oli pankin jo aiemmin keväällä järjestämättömiin saataviin kirjaama heikkotuottoinen 33 miljoonan markan saatava.

Pankin rahoituskatetta heikensivät aiempien vuosien heikkotuottoiset tase-erät, jotka koostuivat kiinteistö-, luotto- ja muista saatavaeristä. Erät ovat yhteisarvoltaan 231 miljoonaa markkaa. Talletuksia Interbankissa oli kesäkuun lopussa kaksi miljardia markkaa eli saman verran kuin vuotta aiemmin.

Pankin luottokanta laski viime vuodesta kahdeksan prosenttia 818 miljoonaan markkaan. Luottokannan supistumiseen oli syynä lähinnä aiempien vuosien poikkeuksellisten luottojärjestelyjen purkaminen.

Pankin arvopaperikaupan kate oli tammi-kesäkuussa viisi miljoonaa markkaa eli lähes puolet viime vuoden katteesta. Valuuttatoiminnasta katetta kertyi 1,1 miljoonaa ja pankin muut toimintatuotot olivat 5,7 miljoonaa markkaa.

Pankin toimitusjohtaja Paavo Prepula arvioi loppuvuoden liiketoiminnan sujuvan alkuvuoden tapaan ja koko vuoden tuloksen ennen luottotappioita olevan voitollinen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.