Mainos

Intelin tulos ilahdutti pörssejä

Maailman suurimman mikroprosessorien valmistajan Intelin odotettua parempi ensimmäisen vuosineljänneksen tulos riemastutti pörssejä ympäri maailmaa. Tokion pörssin Nikkei-indeksi nousi keskiviikkona 4,4 prosenttia ja Euroopankin pörssit lähtivät Intel-uutisen myötä nousuun.

Intelin ensimmäisen vuosineljänneksen nettotulos pieneni edellisvuotiseen verrattuna peräti 82 prosentilla, mutta tämä oli vähemmän kuin analyytikot olivat arvioineet. Yhtiön ensimmäisen neljänneksen liikevaihto supistui 16 prosentilla 6,7 miljardiin dollariin. Toisen neljänneksen liikevaihdon yhtiö arvioi liikkuvan 6,2 ja 6,8 miljardin dollarin välillä. Tiistaina julkistetut uutiset singauttivat Intelin osakekurssin 12 prosentin nousuun.

AMD:n kilpailu ahdistaa

Intelin liiketoimintaa on tietokoneiden hidastuneen kysynnän ohella haitannut myös Advanced Micro Devices -yhtiön aiheuttama kilpailu. AMD:n osuus maailman prosessorimarkkinoista oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 21 prosenttia, kun se vielä viime vuoden lopulla oli vain 17 prosenttia. Intelin osuus on samassa ajassa pudonnut 81 prosentista 77 prosenttiin.

Huonontuneen markkinatilanteen takia Intelin on pitänyt pudottaa uuden Pentium 4 -prosessorinsa hintaa lähes viidenneksellä. Analyytikot arvioivat sen hinnan laskevan tänä vuonna vielä yli 50 prosentilla.
(STT-Reuters-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.