Mainos

Inteliltä mullistava teknologia matkapuhelimiin

Intel on julkistanut uuden teknologian, jonka avulla nykyisten matkapuhelimien ja kämmentietokoneiden komponenttien ominaisuudet voidaan sisällyttää yhdelle piisirulle. Laajasti yhdistettävissä oleva "wireless-Internet-on-a-chip "-ratkaisu mahdollistaa uuden sukupolven Internet-tuotteiden kehittämisen. Teknologian avulla langattomien tuotteiden virran kulutus ja prosessointiteho pystytään optimoimaan.

Nyt kehitetyt, kokeiluasteella olevat sirut sisältävät mikroprosessorin, flash-muistin sekä analogiset piirit - kaikki yhdellä piipalalla. Sirut valmistuvat yhdessä prosessissa, kun perinteisesti valmistus on jouduttu toteuttamaan kolmella erillisellä prosessiteknologialla, eri tehtaissa.

Uudella teknologialla kehitettyjen piisirujen avulla nykyisten matkapuhelimien prosessointinopeus jopa viisinkertaistuu, aina 1 GHz:iin asti, ja virtaa riittää jopa kuukauden käyttöön. Intelin tuotekehittelijät uskovat, että teknologian avulla voidaan toteuttaa monenlaisia langatonta Internetiä hyödyntäviä laitteita sekä myös futuristia ratkaisuja, kuten videokellopuhelimia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.