Inteliltä mullistava teknologia matkapuhelimiin

Intel on julkistanut uuden teknologian, jonka avulla nykyisten matkapuhelimien ja kämmentietokoneiden komponenttien ominaisuudet voidaan sisällyttää yhdelle piisirulle. Laajasti yhdistettävissä oleva "wireless-Internet-on-a-chip "-ratkaisu mahdollistaa uuden sukupolven Internet-tuotteiden kehittämisen. Teknologian avulla langattomien tuotteiden virran kulutus ja prosessointiteho pystytään optimoimaan.

Nyt kehitetyt, kokeiluasteella olevat sirut sisältävät mikroprosessorin, flash-muistin sekä analogiset piirit - kaikki yhdellä piipalalla. Sirut valmistuvat yhdessä prosessissa, kun perinteisesti valmistus on jouduttu toteuttamaan kolmella erillisellä prosessiteknologialla, eri tehtaissa.

Uudella teknologialla kehitettyjen piisirujen avulla nykyisten matkapuhelimien prosessointinopeus jopa viisinkertaistuu, aina 1 GHz:iin asti, ja virtaa riittää jopa kuukauden käyttöön. Intelin tuotekehittelijät uskovat, että teknologian avulla voidaan toteuttaa monenlaisia langatonta Internetiä hyödyntäviä laitteita sekä myös futuristia ratkaisuja, kuten videokellopuhelimia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat