Mainos

Intel suunnittelee tutkimus- ja kehityskeskusta Suomeen

Maailman suurin puolijohdevalmistaja Intel suunnittelee uuden tutkimus- ja kehityskeskuksen avaamista Suomeen. Intelin siirto on suora seuraus Nokian helmikuussa julkistamasta päätöksestä vaihtaa matkapuhelimien käyttöjärjestelmä Symbian Windows Phoneen.

Nokia kertoi luopuvansa Intelin kanssa kehittämästään Meego-järjestelmästä samalla kun se julkisti yhteistyön Microsoftin kanssa. Nokian strategian vaihdoksen pelätään johtavan jopa 6 000 työpaikan menetykseen.

Nokian henkilöstövähennysten on määrä selvitä huhtikuun loppuun mennessä. Intel ja usea muu Nokian yhteistyökumppani ja kilpailija on tunnustellut nokialaisten rekrytointimahdollisuuksia.

Intelille jo muille yhteistyökumppaneille Nokian päätös oli shokki. Intel tavoittelee nyt Nokiasta vapautuvia Meego-osaajia. Intel on aloittanut yhteisen Meego-hankeen kiinalaisen Tencent-yhtiön kanssa. Se vahvistaa myös yhteistyötä kiinalaisten matkapuhelinvalmistajien kanssa.

Suomeen tulevan Intelin tutkimuskeskuksen on tarkoitus aloittaa toimintansa noin kahdensadan työntekijän voimin. Tommi Raitio Intel Finlandista sanoi Aamulehdessä, että Tampereen lisäksi tutkimuskeskukselle tulee toimipiste Helsinkiin.

Nokian piinaviikot jatkuvat

Markkinoilla odotetaan jännittyneinä Nokian tammi-maaliskuun osavuositulosta, joka julkistetaan ensi torstaina. Strateginen käännös on rassannut Nokian markkinaosuuksia ja kannattavuutta entisestään.

Markkinoilla Nokian tuloksen odotetaan heikkenevän. Nokian markkinaosuuden kehityksestä analyytikot etsivät viitteitä siirtymäkauden vaikutuksesta Nokiaan. Yhtiö arvioi Windows Phone -puhelimiin siirtymisen kestävän vuoteen 2013.

Nokia kertoi, että se odottaa myyvänsä vielä 150 miljoonaa Symbian-älypuhelinta ennen järjestelmästä luopumista. Muutaman vuoden takainen markkinavaltias Symbian on menettänyt nopeasti asemia kilpaileville käyttöjärjestelmille.

Reutersin keräämien markkina-arvioiden mukaan maailman matkapuhelinmarkkinat kasvoivat ensimmäisellä neljänneksellä noin 11 prosenttia. Kasvua veti älypuhelimien myynnin vahva veto.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.