Mainos

Insuliinisurmien tutkinnassa ei uusia rikosepäilyjä

Poliisi yrittää löytää tutkimuslaitoksen, joka voisi selvittää luotettavasti, miten vainajista löytynyt insuliini on joutunut heidän elimistöönsä.

Pirkanmaan hoitolaitoskuolemien tutkinnassa ei ole noussut esille uusia rikosepäilyjä, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Paavo Tuominen keskusrikospoliisista.

Poliisi on kesästä lähtien tutkinut Ylöjärvellä Ylisen kuntoutuskeskuksessa ja Nokialla terveyskeskuksen vuodeosastolla sattuneita kuolemantapauksia.

Laitoksissa työskennelleen sairaanhoitajan epäillään myrkyttäneen potilaita insuliinilla ja morfiinilla. Sairaanhoitaja on vangittu ja häntä epäillään kolmesta murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä. Nainen kiistää syyllistyneensä rikoksiin.

Syytteen nostamisen määräaika on ensi vuoden helmikuun lopussa. Insuliinin tutkiminen vainajista on osoittautunut hankalaksi. Poliisi yrittää löytää tutkimuslaitoksen, joka kykenisi luotettavasti selvittämään, onko vainajien elimistöstä löydetty insuliini annettu ruiskeena vai onko se kehon normaalisti tuottamaa.

- Vielä ei ole löydetty sellaista laboratoriota, Tuominen kertoo.

Kaikki poliisin tutkimat kuolemat ovat sattuneet kuluvana vuonna. Ylöjärvellä naisen epäillään surmanneen insuliinilla 54-vuotiaan miehen ja 74-vuotiaan naisen. Molemmat olivat kehitysvammaisia. Nokialla hänen epäillään surmanneen 91-vuotiaan naisen morfiinilla.

Epäillyt murhan yritykset tapahtuivat Ylöjärvellä ja Kurussa. Ylöjärvellä kohteena oli kehitysvammainen mies ja Kurussa kahdeksankuukautinen lapsi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.