Mainos

Insuliinikuolemien syyteharkinta valmistuu perjantaina

Pirkanmaalla tutkittujen insuliinikuolemien syyteharkinta valmistuu huomenna. Syyteharkinnan määräaika päättyy 29. elokuuta, eikä uutta lisäaikaa enää haeta, kertoo valtionsyyttäjä Anu Mantila.

Syyteharkinnalle on aiemmin haettu lisäaikaa kolmesti, koska tutkinta on viivästynyt.

Poliisi on viime vuoden kesästä lähtien tutkinut useita Pirkanmaalla sattuneita hoitolaitoskuolemia. Syyteharkinnassa on nyt kaksi Ylöjärvellä Ylisen kuntoutuskeskuksessa kesällä 2007 sattunutta kuolemantapausta. Kuolleet olivat 55-vuotias mies ja 80-vuotias nainen.

Poliisi epäilee, että kuntoutuskeskuksessa työskennellyt sairaanhoitaja antoi potilaille insuliinia ennen heidän kuolemaansa. Nainen on kiistänyt epäilyt. Hän on ollut vangittuna jo runsaan vuoden.

Poliisi epäilee sairaanhoitajan antaneen viime vuonna insuliinia myös sukulaislapselleen. Tämän lisäksi naisen epäillään antaneen hoitoon kuulumattomia lääkeaineita neljälle Ylisen potilaalle. Nämäkin teot epäilty on kiistänyt.

Poliisitutkinnassa naista on epäilty kahdesta murhasta, yhdestä murhan yrityksestä ja neljästä törkeästä pahoinpitelystä.

Ylisen kuntoutuskeskuksen kuolemantapausten lisäksi poliisi on tutkinut Nokian terveyskeskuksessa viime vuoden alkupuolella sattuneita potilaiden kuolemia. Terveyskeskuskuolemien poliisitutkinta on vielä kesken.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.