Mainos

Insuliinijutussa kuultiin lääkäreitä

Laajassa insuliinijutussa on kuultu todistajina kahta Tampereen yliopistollisen sairaalan lääkäriä. Syytetty on nokialainen sairaanhoitaja, jota epäillään yrityksestä surmata insuliinilla lähipiiriinsä kuulunut kahdeksan kuukauden ikäinen vauva.

Lääkärit vahvistivat oikeudessa, että lapsen hengenvaarallisen alhainen verensokeritaso ei voinut johtua muusta kuin häneen pistetystä lääkeinsuliinista. Insuliinia oli verinäytteen perusteella runsaasti, noin kymmenen kertaa niin paljon kuin terveellä ihmisellä normaalisti.

Toinen lääkäreistä on erikoistunut lasten endokrinologiaan eli sisäeritysoppiin ja hoitanut lukuisia diabetesta sairastavia lapsia. Hänen mukaansa vauvan hengenvaarallisen tilan aiheuttamiseen on riittänyt se, että hän on saanut yhden aikuiselle diabeetikolle tarkoitetun kerta-annoksen insuliinia.

Lääkärin mukaan lapsi sai todennäköisesti pitkävaikutteista insuliinia, koska hänen toipumisensa kesti pitkään runsaasta sokeriliuoksen saannista huolimatta. Lapsi tuotiin ambulanssilla sairaalaan varhain sunnuntaiaamuna, ja hänen verensokeritasonsa palasi normaaliksi vasta iltapäivällä.

Pitkävaikutteinen insuliini vaikuttaa lääkärin mukaan noin vuorokauden.

Tähän mennessä kukaan todistajista ei ole kertonut havainneensa vauvassa pistojälkeä. Lääkärin mukaan insuliinikynän piikki on niin pieni, että pistojälkeä ei useinkaan jää näkyviin.

Toinen lääkäreistä teki poliisille rikosilmoituksen. Hän toimi osastonlääkärinä, mutta ei ollut päivystysvuorossa silloin kun lapsi tuotiin sairaalaan. Hänen mukaansa vauva olisi voinut menehtyä, jos hänet olisi tuotu hoitoon muutamia tunteja myöhemmin.

Epäilty lapsen murhayritys tapahtui kesällä 2007 Kurussa. Syytetty joutuu myöhemmin vastaamaan syytteisiin, jotka liittyvät tapauksiin hänen entisellä työpaikallaan Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä. Häntä syytetään yhden laitoksessa asuneen kehitysvammaisen murhasta ja kahden asukkaan pahoinpitelyn yrityksestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.