Mainos

Instrumentariumin tulos huononi

Instrumentarium-konsernin rahoituserien jälkeinen tulos jäi tammi-syyskuussa 182 miljoonaa markkaan, mikä oli 49 miljoonaa markkaa vuoden takaista vähemmän. Konsernin liikevaihto kasvoi edellisvuoden vastaavasta ajasta 56 prosenttia ja oli nyt vajaat 2,9 miljardia markkaa. Ilman yritysostojen ja -myyntien vaikutusta kasvu oli 17 prosenttia.

Instrumentarium osti keväällä amerikkalaisen Ohmedan anestesialiiketoiminnot. Tulos osaketta kohti oli 5,49 markkaa, kun se vuotta aiemmin oli 8,06 markkaa. Loppuvuoden näkymät sekä terveydenhuollon laitteiden että optiikan markkinoilla ovat Instrumentariumin mukaan kokonaisuudessaan tyydyttävät.

Uuden Datex-Ohmedan asema anestesialaitemarkkinoilla on vahva, mutta yrityskauppa rasittaa kuitenkin operatiivista toimintaa, millä arvioidaan olevan merkittävä negatiivinen vaikutus koko kuluvan vuoden liikevoittoon, yhtiö kertoi pörssitiedotteessaan. Datex-Ohmedan yhdistäminen on Instrumentariumin mukaan edennyt pääosin sunnitelmien mukaan ja saataneen päätökseen vuodenvaihteessa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.