Mainos

Instrumentarium ostaa Spacelabs Medicalin

Instrumentarium ostaa amerikkalaisen Spacelabs Medicalin. Kauppahinta on noin 160 miljoonaa euroa.

Terveydenhuollon teknologiatuotteita valmistava Instrumentarium ostaa amerikkalaisen Spacelabs Medicalin. Kauppahinta on noin 160 miljoonaa euroa, jonka Instrumentarium maksaa käteisellä.

Spacelabs valmistaa ja tuottaa terveydenhuollon tietojärjestelmiä ja laitteita, joita käytetään muun muassa sairaaloiden potilasvalvonnassa. Käytännössä kauppa etenee niin, että Instrumentarium ostaa amerikkalaisyhtiön osakkeet maksamalla niistä 14,25 dollaria kappaleelta.

Yhtiöt uskovat, että kauppa saadaan päätökseen viimeistään heinäkuussa, jolloin myös lopullinen kauppasumma tarkentuu. Instrumentarium rahoittaa yritysoston kassavaroillaan sekä olemassa olevilla luottojärjestelyillä.

Instrumentarium ilmoitti tänään, että se aikoo parantaa nopeasti amerikkalaisyhtiön liiketoimintojen tehokkuutta ja saattaa yhtiön liiketoiminnan voitolliseksi mahdollisimman nopeasti. Instrumentarium on myös laskenut saavansa kaupassa noin 40 miljoonan euron synergiaedut.

Yhdysvalloissa Spacelabsin tehohoidon valvontatuotteiden liikevaihto oli viime vuonna noin 140 miljoonaa euroa ja valvontatuotteiden myynti muille markkinoille synnytti liikevaihtoa 50 miljoonaa euroa.

Spacelabsin viime vuoden kokonaisliikevaihto oli 242 miljoonaa dollaria ja yhtiö työllistää noin 1200 henkeä. Yhtiö pitää pääkonttoriaan Redmondissa Washingtonin osavaltiossa. Amerikkalaisyhtiö jatkaa Instrumentariumissa omana liiketoimintayksikkönä ja käyttää Yhdysvalloissa jatkossakin omia myyntikanaviaan.

Yrityskauppaan liittyen Instrumentarium kirjaa tänä vuonna noin 50 miljoonaa euroa rakennemuutoksesta aiheutuvia ja muihin kustannuksiin liittyviä kertaluonteisia kuluja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.