Mainos

Instrumentarium ostaa amerikkalaisen anestesialaitevalmistajan

Instrumentarium ostaa amerikkalaisen anestesialaitevalmistajan. Kauppahinta on noin 2,7 miljardia markkaa. Yrityskauppa lähes kaksinkertaistaa Instrumentariumin liikevaihdon. Instrumentariumin osto on osa suurempaa yrityskauppaa. Instrumentarium on mukana kolmen yrityksen yhteenliittymässä, joka ostaa koko Ohmedan englantilaiselta The BOC Groupilta. Kaksi muuta ostajaa ovat amerikkalaiset Baxter International sekä Becton, Dickinson and Company.

Koko Ohmeda ostetaan noin miljardilla USA:n dollarilla eli runsaalla viidellä miljardilla Suomen markalla. Instrumentariumin osuus ostohinnasta on noin puolet. Instrumentarium rahoittaa kaupan yrityksen kassavarojen lisäksi jo sovitulla lainarahoituksella.

Yrityskaupan takia Instrumentarium tekee tämän vuoden tilinpäätökseensä 320 miljoonan markan varauksen kansainvälisten toimintojen järjestelyistä aiheutuvien kulujen vuoksi. Yrityskaupassa Instrumentariumille siirtyvät Ohmedan anestesialaitedivisioona sekä erikoistuoteryhmä. Baxterille siirtyy Ohmedan lääketuotedivisioona ja Becton Dickinsonille Ohmedan sairaalatarvikedivisioona. Kauppa on tarkoitus vahvistaa tämän vuoden huhtikuussa.

"Maailman johtavaksi"

Englantilainen The BOC Group ilmoitti viime kesänä luopuvansa Ohmedasta. Siitä asti Instrumentarium on ollut kiinnostunut ostamaan Ohmedan anestesialaiteryhmän.

Instumentariumin toimitusjohtajan Olli Riikkalan mukaan Ohmedan anestesialaite- ja erikoistuoteryhmillä on vahvat synergiat Instrumentariumin suurimman ryhmän Datex-Engströmin kanssa. Datex-Engström on maailman johtavia anestesian ja tehohoidon monitorien ja tietojärjestelmien toimittajia.
-Yritysosto on merkittävä askel eteenpäin strategisessa tavoitteessamme nousta maailman johtavaksi anestesia- ja tehohoitolaitteiden valmistajaksi, Riikkala sanoo.

Ohmeda on USA:n johtava anestesiakonemarkkinoiden toimittaja. Ohmedan anestesiaryhmän liikevaihto viime tilikaudella oli 354 miljoonaa USA:n dollaria ja erikoistuoteryhmän 58 miljoonaa USA:n dollaria. Yhdessä niiden liikevaihto on runsaat kaksi miljardia Suomen markkaa. Yrityskaupan toteutuessa Instrumentariumin liikevaihto nousee noin 4,7 miljardiin markkaan eli lähes kaksinkertaiseksi nykyiseen verrattuna. Ostettavat liiketoiminnat siirtyvät Instrumentariumille velattomina.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.