Mainos

Instrumentarium myy sairaalakalusteyksikkönsä

Instrumentarium on tänään julkistanut sopimuksen, jolla se myy Merivaara-yksikkönsä Suomen ja Norjan liiketoiminnat. Ostajana on toimivan johdon ja pääomasijoitusyhtiö 3i:n perustama yhtiö. Anestesia- ja tehohoitotuotteiden sekä niihin liittyvien palveluiden myynnistä Norjassa vastaa jatkossa Datex-Ohmeda.

Myytävien liiketoimintojen liikevaihto vuonna 2001 oli noin 23 miljoonaa euroa ja niiden palveluksessa on noin 135 henkeä. Yrityskaupan on tarkoitus astua voimaan 1.3.2002.

Instrumentarium kertoo, että yrityskauppa tarkentaa entisestään yhtiön liiketoiminnan painopistettä. -Nyt allekirjoitetulla sopimuksella varmistetaan Merivaaran toiminta ja luodaan entistä paremmat edellytykset sen itsenäiselle kehittämiselle.Kaupan seurauksena kaikki Instrumentariumin terveydenhuollon teknologiayksiköt toimivat nyt maailmanlaajuisilla markkinoilla, sanoo Instrumentariumin toimitusjohtaja Olli Riikkala.

Instrumentarium on maailman johtavia terveydenhuollon teknologiayhtiöitä. Sen liiketoiminta-alueita ovat Anestesia ja tehohoito (Datex-Ohmeda), Terveydenhuollon laitteet sekä Optiikka. Vuonna 2001 Instrumentariumin liikevaihto oli 1 025 milj. euroa ja sen palveluksessa oli maailmanlaajuisesti noin 5 300 henkilöä. Instrumentariumin osakkeet noteerataan Helsingin Pörssissä ja ADR-osaketodistukset Nasdaqissa Yhdysvalloissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.