Mainos

Instrumentarium kaupataan USA:han

Maailman suurin yhtiö General Electric ostaa Instrumentariumin. Kauppa vahvistaa General Electricin asemaa sairaalalaitteiden valmistajana.

Yhdysvaltalainen monialayhtiö General Electric on ostamassa Instrumentariumin 2 miljardin dollarin arvoisessa yrityskaupassa.

General Electric Company ja Instrumentarium Oyj ovat tänään solmineet yhdistymissopimuksen, jonka mukaan GE ostaa Instrumentariumin. Sopimuksen mukaan GE tekee tarjouksen ostaa Instrumentariumin koko osakekannan hintaan 40 euroa osakkeelta käteisenä. Tarjouksen arvioidaan tulevan voimaan 30 päivän sisällä.

Sekä Instrumentariumin että GE:n hallitukset ovat hyväksyneet yhdistymissopimuksen.

Instrumentarium on yksi johtavista terveydenhuollon teknologian uudistajista ja se on voimakkaasti keskittynyt leikkaussaliteknologiaan, sanoo General Electric Medical Systemsin toimitusjohtaja Joseph M. Hogan.

Instrumentariumin palveluksessa on noin 5400 henkilöä maailmanlaajuisesti, ja sen tuotekehitystoiminnot ja tuotantolaitokset sijaitsevat Helsingissä ja Kuopiossa, Ruotsin Brommassa ja Jällivaarassa, Saksan Nürnbergissä, Yhdysvaltain Wisconsinin Madisonissa, Marylandin Laurelissa, Coloradon Louisvillessä, Kalifornian Riversidessa sekä Washingtonin Redmondissa. Instrumentariumilla on lisäksi myynti- ja huoltoyhtiöitä yli 20 maassa sekä yli sata maata kattava jälleenmyyntiverkosto.

Arvioituaan ostotarjousta ja saatuaan Credit Suisse First Boston (Europe) Limitedin asiantuntijoiden arvion siitä, että hinta on taloudellisesta näkökulmasta katsottuna oikeudenmukainen Instrumentariumin osakkeenomistajien ja optionhaltijoiden kannalta, Instrumentariumin hallitus sanoo tulleensa siihen tulokseen, että kauppa on heidän etujensa mukainen. Siksi hallitus suosittelee tämän tarjouksen hyväksymistä, sanoo Instrumentariumin hallituksen puheenjohtaja Timo Peltola.

Kaupan toteutumisen, jonka odotetaan tapahtuvan vuoden 2003 aikana, edellytyksenä on, että tarjous hyväksytään vähintään 80 %:sesti, että yhdistymisen toteuttamiseen saadaan tarvittavat viranomaisluvat, ja että muut tavanomaiset ehdot täyttyvät.

Yhdistymissopimuksen ehtojen nojalla Instrumentariumin hallitus voi suositella jaettavaksi erityisosinkoa 0,70 euron suuruisen osakekohtaisen osingon lisäksi. Jaettavan erityisosingon kokonaismäärä voi enimmillään olla 200 miljoonaa euroa ja sille tarvitaan maaliskuussa 2003 pidettävän yhtiökokouksen hyväksyntä. 40 euron tarjoushinta osakkeelta laskee saman verran kuin erityisosinkoa jaetaan. Jos ostotarjous toteutuu lopullisesti ennen kuin Instrumentariumin yhtiökokous on päättänyt jakaa osinkoa, osakkeen tarjoushintaa korotetaan 0,70 eurolla.

GE tekee tarjouksen myös kaikista Instrumentariumin optioista. Vuoden 1998 A-optioiden tarjoushinta on 52,29 euroa optiolta, vuoden 1998 B- optioiden 56,65 euroa optiolta ja vuoden 1998 C-optioiden 60,36 euroa optiolta. Vuoden 2001 optioiden tarjoushinta on 45,46 euroa A-optiolta ja 36,92 euroa B-optiolta.

(MTV3)

(Talousuutiset 18.12.2002)

(Seitsemän uutiset 18.12.2002)

General Electric on maailman suurin ja arvokkain yhtiö. Se valmistaa niin lentokoneita kuin hehkulamppujakin. Suomessa yhtiö on tuttu myös autokaupan rahoituksesta ja vakuutuksista.

(Talousuutiset 18.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.