Instagramiin lävähti harvinainen kuva prinsessa Annen olohuoneesta – seuraajat haltioissaan kuninkaallisen vaatimattomasta tyylistä: "Kuin kenen tahansa mummolasta"

9:15
The Crown -sarjan uudella kaudella nähdyt kohtaukset kuohuttavat – ovatko nämä käänteet faktaa vai fiktiota?

Brittihovin julkaisema harvinainen valokuva prinsessa Annen kotoa sai kuninkaallisfanit riemastumaan kuninkaallisen maanläheisestä tyylistä.

Kuninkaallisfanit saivat sunnuntaina harvinaisen mahdollisuuden kurkistaa prinsessa Annen kotiin, kun hovin Instagram-tilille ilmestyi otos, jossa kuningatar Elisabetin ainoa tytär ja tämän puoliso Sir Timothy Laurence seurasivat Englannin ja Skotlannin välistä rugbyottelua olohuoneessaan television välityksellä.

Hovi paljasti kuvatekstissä, että prinsessa Anne kannusti tuttuun tapaan Calcutta Cupin ottelussa Skotlantia. 

Huomion kuninkaallisfanien keskuudessa varasti kuitenkin nopeasti elokuussa 70 vuotta täyttäneen prinsessan kotoisa olohuone, jonka moni ällisteli kommenttikentässä olevan tavallisempi kuin kuninkaallisilta saattaisi olettaa.

Kommenttikenttä täyttyikin nopeasti viesteistä, joissa kehuttiin prinsessa Annen maanläheistä sisustusta.

– Tämä on mahdollisesti tavallisimman näköinen kuninkaallinen talo, jonka olen nähnyt.

– Rakastan sitä, että heidän kotonaan näyttää samalta kuin kenen tahansa mummolassa.

– Olen varma, että hänellä on ollut tuo sama sohva 50 vuotta.

– Mukavaa nähdä noin kotoisan näköinen olohuone.

Moni kiinnitti huomiota myös siihen, kuinka paljon kiinnostavia yksityiskohtia harvinaiseen valokuvaan mahtui.

– Kun katsoo tätä kuvaa, ei voi olla pohtimatta kaikkien esineiden historiaa, eräs fani kirjoitti.

Express-lehdessä puolestaan oli huomattu, että esillä oli myös paljon valokuvia, joissa monissa oli prinsessan tytär Zara Tindall

Yksi esillä olevista valokuvista oli lehden mukaan prinsessan ristiäisistä, joita vietettiin Windsorin linnassa heinäkuussa 1981. Toisessa kuvassa poseeraa Zaran lisäksi myös tämän veli Peter.

Kruununperimysjärjestyksessä sijalla 14 olevan Annen elämään on mahtunut monia käänteitä, joista kenties hurjin oli kidnappausyritys vuonna 1974. Kaksi vuotta myöhemmin hän edusti Britanniaa Montrealin kesäolympialaisissa.

Anne tunnetaan myös brittihovin ahkerimpana työntekijänä edustustehtävien määrässä mitattuna. Tunnollisesta maineestaan huolimatta myös Anne onnistui järkyttämään kuningatar Elisabetia tämän "annus horribilis" -termillä luonnehtimanaan vuonna 1992. Anne erosi tuolloin virallisesti lastensa isästä Mark Phillipsistä.

Samana vuonna hän avioitui nykyisen puolisonsa Timothy Laurencen kanssa. Samalla Annesta tuli ensimmäinen brittikuninkaallinen satoihin vuosiin, joka meni uudestaan naimisiin avioeronsa jälkeen.

Maanläheisyys on näkynyt prinsessan elämässä myös siten, että hän oli ensimmäinen kuningatar Elisabetin lapsista, joka vaati, etteivät hänen omat lapsensa saa kuninkaallisia titteleitä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja