Mainos

Insesti-isän kellari oli surmanloukku

Itävallassa huhtikuun lopussa tyttärensä raiskauksesta ja vangitsemisesta kellariin pidätetty Josef Fritzl, 73, on alusta asti väittänyt, että kellarityrmän ovi olisi auennut automaattisesti, mikäli hän olisi viipynyt matkoillaan odotettua pidempään.

Nyt tutkijat ovat kuitenkin tyrmänneet tämän todeten, että 55 neliömetrin kokoisen ikkunattoman kellarityrmän ovessa ei sellaista mekanismia ole ollut.

Teräsvahvistettu ovi oli mahdollista avata vain Fritzlin omalla kaukosäätimellä tai oven ulkopuolella sijaitsevalla kytkimellä. Mikäli Fritzl ei olisi palannut matkoiltaan ajoissa tai hänelle olisi sattunut jotain, tytär Elizabeth Fritzl, 42, lapsineen olisi nääntynyt isänsä rakentamaan maanalaiseen surmanloukkuun.

Tyrmään johti yhteensä kahdeksan lukittua ovea, joista kolme viimeistä avautui vain sähköisesti tunnuskoodilla. Sähkömieheksi kouluttautunut Fritzl oli itse asentanut oviin sähkölukot, jotka tutkijoiden mukaan oli niin heppoisesti rakennettu, että vaara oikosululle oli suuri.

Koko kellarityrmän ainoana ilmanvaihtona toimi yksi pieni luukku.

Fritzl lukitsi tyttärensäElizabethin Itävallan Amstettenisssa sijaitsevan kodin alakerrassa sijainneesseen kellariin 24 vuodeksi ja toistuvasti raiskasi hänet. Elizabeth synnytti isälleen tänä aikana seitsemän lasta.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.