Mainos

Insesti-isä piti tytärtään kellarissa 24 vuotta

Keski-ikäisen naisen epäillään joutuneen järkyttävän hyväksikäytön uhriksi Itävallassa Amstetten pikkukaupungissa.

Itävaltalaisten tiedotusvälineiden mukaan 42-vuotias nainen on löydetty kellarista, jossa hänen 73-vuotias isänsä on pitänyt häntä vankina 24 vuoden ajan.

- Mies käytti tytärtään jatkuvasti hyväksi 24 vuoden aikana. Isä oli ottanut kellarin hallintaansa eikä päästänyt ketään muuta alas, poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa.

Elisabeth F:ksi nimetty nainen kertoo, että hänen isänsä Josef lukitsi hänet käsiraudoissa kellariin vuonna 1984. Isä oli naisen mukaan käyttänyt häntä hyväksi 11-vuotiaasta lähtien.

Tytär synnytti tiettävästi isälleen kaikkiaan seitsemän lasta sinä aikana, jonä tämä oli lukittuna kellariin.Yksi lapsista kuoli pian syntymän jälkeen. Ainakin kolme lapsista oli myös lukittuna kellariin äitinsä kanssa.

Vanhimmat lapsista ovat nyt 18- ja 19-vuotiaita ja nuorin on 5-vuotias. He eivät ole koskaan nähneet päivänvaloa tai saaneet minkäänlaista opetusta.

Poliisi kertoo löytäneensä kellarityrmän, jonne Elisabeth F lapsineen oli teljettynä vuosien ajan. Tyrmän ovi toimi sähköisellä lukitusmekanismilla, jonka salaisen koodin vain Josef tiesi.

- Tämä on yksi uskomattomimmista rikosjutuista Itävallassa, poliisi totesi.

Josefin vaimo ei tiennyt?

Elisabeth F on kertonut poliisille, että hänen isänsä toi säännöllisesti kellariin ruokaa ja vaatteita. Josef-isän Rosemarie-vaimo ei ollut ilmeisesti tietoinen miehensä teoista.

Äiti piti tyttären katoamista tämän vapaaehtoisena ratkaisuna. Sen puolesta puhui myös kirje, jossa Elisabeth viestitti, ettei vanhempien tulisi etsiä häntä.

Tapahtumien jäljille päästiin, kun perheen vanhin tytär, 19-vuotias Kerstin F:ksi nimetty tyttö sairastui vakavasti ja hänet kiidätettiin tajuttomana Amstetten sairaalaan. Sairaalaviranomaiset alkoivat pian etsiä koomaan vajonneen Kerstin F:n äitiä.

- Tytär on tällä hetkellä erittäin vakavasti sairas ja taistelee hengestään. Tyttären äidin etsinnät käynnistettiin, jotta tytöstä saataisiin enemmän tietoa, kertoo poliisi.

73-vuotias Josef on ollut pidätettynä siitä lähtien, kun tapaus alkoi selvitä poliisille. Mies ei ole kuitenkaan suostunut puhumaan poliisille sanaakaan.

Poliisi on erittäin vaitonainen asiasta. Se on ilmoittanut ottaneensa DNA-näytteet perheen jäseniltä.

Rauhallisen asuinalueen naapurusto on erittäin järkyttynyt uutisesta.

- He ovat aina olleet todella mukavia, tätä on vaikea ymmärtää, nimettömänä pysyttelevä naapuri sanoo.

Tapaus muistuttaa suurta kohua Itävallassa herättänyttä Natascha Kampuschan tapausta. Natascha oli pedofiilin vankina pienessä ikkunattomassa huoneessa kahdeksan vuoden ajan. Tyttö pääsi pakenemaan sieppaajaltaan elokuussa 2006.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.