Mainos

Innovaatiolaboratoriossa etsitään terveydenhoitoa helpottavaa tekniikkaa

Valtion teknillinen tutkimuskeskus VTT aloittaa mittavan yhteistyön teknologiayritys Philipsin kanssa syksyllä, kun organisaatiot avaavat yhteisen innovaatiolaboratorion Espooseen.

Laboratorio tulee tarjoamaan palveluja esimerkiksi pienille yrityksille ja tutkimusorganisaatioille hyvinvointi- ja terveyspuolella. Laboratoriossa on tarkoitus kokeilla uusia laitteita, ohjelmistoja ja teknologioita, joita on tarkoitus kehittää ja viedä markkinoille.

VTT:n toimialajohtaja Tapio Koivu kertoo, että esimerkiksi VTT:llä kehitelty sydänkuvantamisohjelmisto olisi saatu nopeammin käyttöön, jos tällainen laboratorio olisi jo ollut olemassa.

- Tällainen laite voisi nopeuttaa hyvin paljon diagnoosia, koska lääkärin ei tarvitsisi plärätä isoja pinoja sydänkuvia, vaan hän pääsisi ohjelman kautta suoraan käsiksi siihen missä vika on, Koivu sanoo MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Koivun mukaan laboratoriossa kehitetyt innovaatiot pyritään saamaan mahdollisimman nopeasti vapaille markkinoille, jotta keksinnöt eivät jäisi "makaamaan Otaniemen hyllyille". Kääntöpuolena on kuitenkin se, että myös taloudellinen paine hyvinvointi-innovaatioiden kehittämisessä on lisääntynyt.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.